dimecres, 30 de gener del 2013

Dia de la Pau 2013

El dimecres 30 de gener, l'alumnat de 1r i 2n d'ESO i una bona colla de profes vam celebrar al poliesportiu el Dia Escolar de la No-violència I la Pau (DENIP); una commemoració que va començar l'any 1964 (per recordar la mort de Gandhi) i que actualment celebren escoles i instituts d'arreu del món.
A les tutories ja feia dies que ho treballaven a partir de diverses activitats per reflexionar i prendre consciència de la importància de la nostra actitud per aconseguir un món més agradable i just per a tothom (una mostra en són els murals fets amb les mans pintades de color blanc amb paraules escrites pel mateix alumnat).
Com ja sabeu, des de l'àrea de música hem col·laborat amb la preparació i interpretació de quatre cançons relacionades amb el tema que es van intercalar amb frases i reflexions pròpies que van llegir alumnes de totes les classes de 1r i 2n d'ESO.
 
Els temes escollits per aquest any van ser: Knocking on heaven's door de Bob Dylan, L'estaca de Lluís Llach, You've got a friend de Carole King i Heal the world de Michael Jackson.

Només em resta donar les gràcies als companys Jesús Pubill (baix) i Xavier Jauset (teclat) -ens ho hem tornat a passar molt bé assajant- i a l'alumnat que ha cantat a l'escenari: Marçal Font, Anna Alcalde, Anna Moragues, Clara Espinosa, Laia Bertomeu, Tània Chumillas, Fiona Jové i Aziz Dia, més el Guifré Balasch a la bateria. A tots, moltes gràcies per la col·laboració.
Podeu veure més imatges i el vídeo de la celebració al web de l'institut.

diumenge, 13 de gener del 2013

Treballs sobre el blues (3r ESO)

Us enllaço diversos treballs voluntaris que han fet durant aquestes festes alguns/es alumnes de 3r sobre la música blues. A partir de la WebQuest sobre el tema, calia desenvolupar una presentació multimèdia que expliqués l'origen, les característiques i els principals artistes d'aquest estil. 
A tots/es ells/es, enhorabona per l'esforç i la feina feta.

Íngrid Mena


Marina Díaz


Àlex Quintana



Clara Torrelles





Raquel Gómez




dimecres, 9 de gener del 2013

Preparem el dia de la pau 2013

El proper 30 de gener celebrarem el Dia Escolar de la No-Violència i la Pau (DENIP) al nostre centre. L'alumnat de 1r cicle -amb l'acompanyament del grup musical i la col·laboració d'alguns professors- cantarà al Poliesportiu (12.45 h) unes cançons relacionades amb el tema que treballarem a les classes de música i tutoria durant aquest mes de gener.
Us deixem uns enllaços per tal que aneu practicant a casa!

 Knocking on heavens door
(en G, barreja de diverses versions)


Escolta altres versions del tema al YouTube


L'estaca
(versió original de Lluís Llach -Am-)


You've got a friend - Tens un amic
(en F#m -  cantarem la versió dels Gossos 
però amb l'acompanyament musical de James Taylor)


Heal the world
(versió original en A)


(sense el segon canvi de to -del minut 5 al 5.20 aprox.)




dimarts, 8 de gener del 2013

Projecte de recerca 2012

La darrera setmana de desembre (del 17 al 20, concretament) l'alumnat de 4t va realitzar el Projecte de recerca. Des de l'àmbit d'expressió vam proposar el tema de la contaminació acústica tot seguint la WebQuest que vam crear fa uns anys sobre aquest tema. Després de moltes hores de feina (us felicito pel vostre esforç) aquests són els productes comunicatius que acompanyaven el treball escrit i que van ser la base de la brillant exposició oral que vau fer el darrer dia. Enhorabora a tots i totes!

Marc Inglés, Albert Aguilar i Eloy Soler

Laia Duaigües, Laura Estrada i Anna Moragues (en format Wix)




Eira Garcia, Patricia Montoy i Raquel Otín