diumenge, 27 d’abril de 2014

Música per als canvis de classe (de setmana santa a juny)

Com us dèiem en anteriors entrades sobre aquest tema, enguany hem refet i ampliat considerablement les melodies que s'escolten als canvis de classe; sempre amb l'objectiu de fer més tranquils i agradables els espais entre el final i el començament de les sessions lectives i amb una clara vessant pedagògica (amb blocs musicals temàtics i sempre amb música de qualitat).

Donat que hem arribat ja a un volum de material considerable, anirem repetint la música del primer trimestre fins a final de curs. Per tant, els sons que escoltarem durant les properes setmanes serà els següents:

Del 7 d'abril al 25 d'abril, repetició de la carpeta 4:
 • Dilluns: la Montse Caufapé ens ha preparat una selecció de música del Cirque du Soleil 
 • Dimarts: Mozart (Marxa turca, Concerts per a piano 15 i 21, Concert núm.3 per a trompa, Petita serenata nocturna (2n mov.), simfonies i obertures d'òpera)
 • Dimecres: una selecció de músiques del món (dels Balcans, de la Xina, música Celta, toc de castells, country, percussions africanes etc...)
 • Dijous: The Police (Every breath you take, De do, do, do..., Message in a bottle, So lonely...)
 • Divendres: música folk (Eagles, CCR, Extreme, Peter, Paul and Mary, The Byrds, James Taylor...)
Del 28 d'abril al 9 de maig, repetirem la carpeta 5:
 • Dilluns. Especial Michael Jackson amb els temes: You are not alone, Beat it, Bad, Heal the world, Smooth criminal, Thiller, Cry, Black or white i Billie Jean
 • Dimarts. Monogràfic Beethoven: Clar de lluna, Sonata "La primavera", Simfonia 5, Per a Elisa, Contradansa 7, Simfonia 6, Simfonia 7 (2n mov.), Septet Op.20 i la Novena Simfonia
 • Dimecres: nova selecció de jazz amb temes de John Coltrane, Wes Montgomery, Art Blakey, Diana Krall, Charlie Parker, Thelonious Monk. Norah Jones, Dexter Gordon i Duke Ellington
 • Dijous. Més bandes sonores: El senyor dels anells, Inspector Gadget, Air force one, Over the rainbow, 1492, 9 setmanes i mitja, Memòries d'Àfrica, Blues Brothers i Indiana Jones
 • Divendres. Clàssics de la música funk i soul: amb temes de Lionel Richie (Hello), exemple d'slap, Kool & the Gang (Ladies night i Get down on it, per acabar la setmana), Bill Withers (Lean on me), George Benson (Give me the night), Stevie Wonder (Superstition) i Commodores (Brick house)
Del 13 al 23 de maig, repetirem la carpeta 6:
 • Dilluns. Selecció de musicals que ens ha preparat la Montse Caufapé. Pregunteu-li a ella que se'ls sap tots!
 • Dimarts. Música del romanticisme: obres de Schumann, Mendelssohn, Schubert, Brahms i Chopin
 • Dimecres. A proposta del departament de socials, sonarà una selecció d'himnes nacionals. Sabreu descobrir-los? (una pista: són tots de països d'Europa)
 • Dijous. Més música de cinema, ara en una selecció del Ruben (Forrest gump, Tauró, Married life, Eduardo Manostijeras, Ciutadà Kane, Star wars, American beauty, La gran evasió i Oceans twelve)
 • Divendres. Una selecció d'alumnes (Àlex Ballabriga i les noies del grup musical: les Annes, la Laia, l'Iris, la Tània...). Hi ha una mica de tot (Dalf punk, Rihanna, Tal, Cristina Aguilera, Blaumut, Andreu Rifé. Passenger o Vanesa Carlton). Gràcies per la col·laboració!Del 26 de maig al 6 de juny, repetirem la carpeta 8:
 • Dilluns. Selecció de jazz, especialment pianistes: començarem amb la genial adaptació del conegut tema dels Beatles Blackbirdper Brad Meldhau per continuar amb Keith Jarret i l'inicid'Hallucinations i Satin doll de McCoy Tyner. Pujarem del pati amb el Kadota's blues d'Oscar Peterson, Bluesology del gran Tete Montoliu i Cantaloupe island amb el grup de Herbie Hancock. Finalment, després del segon pati, escoltarem el clàssic A foggy day amb l'elegant interpretació de Red Garland, el motiu principal de Soul station de Hank Mobley per acabar amb el hard bob d'Horace Silver amb el tema Blowin' the blues away.
 • Dimarts. Viatjarem en el temps amb una selecció de música de finals de l'Edat mitjana i el Renaixement. L'ordre és el següent: G.Machaut (Douce damme jolie), Pavana anònima (Belle que tiens ma vie), C.Gervaise (Bransle), C.Sermisy (Tant que vivray), M.Praetorius (inici Terpsichore), T.Susato (dansa), Bataille en spagnol (anònim a càrrec de la Capella de Ministrers), G.Coincy (Efforcier m'estuet ma voiz) i Juan del Enzina (Hoy comamos y bebamos).
 • Dimecres. Anys 50. Els inicis del rock: el rock'n'roll. Elvis Presley (Love me tender), C.Perkins (Blue suede shoes), Elvis (Hound dog), F.Domino (Blueberry hill), Little Richard (Lucille), J.Lee Lewis (Great ball of fire), Everly Brothers (Bye, bye love), Bill Haley (Rock around the clock) i Chuck Berry (School day).
 • Dijous. Més bandes sonores (quarta selecció): Braveheart, 1492, Pirates del Carib, The Pink panter, Il padrino, El darrer mohicà, El bo, el lleig i el dolent, Allò que el vent s'enduguè i La boda de mi mejor amigo.
 • Divendres. Ses majestats satàniques: The rolling stones! Wild horses, As tears go by, Paint in black, Angie, Miss you, Brown suggar, Time is on my side, Start me up i Satisfaction.Del 9 al 20 de juny, repetirem la carpeta 9:
 • Dilluns. Amb la Paula Seuma de 1r de batxillerat, gran especialista en sèries i pel·lícules de ciència ficció, us hem preparat un seguit de temes imprescindibles del gènere: Terminator, Expedient X, Doctor Who, Avatar, E.T., Star Trek, Jurassic Park, Matrix i la seva preferida: I am the Doctor (Dr Who).
 • Dimarts. Fragments de peces de guitarra clàssica. F.Tàrrega (Recuerdos de la Alhambra), L.Brower (Un dia de noviembre), F.Sor (Gran solo Op 14), G.Sanz (Canarios), el gran artista lleidatà E.Pujol (Romança), H.Villa Lobos (Choro núm.1), A.Cano (Romance anónimo), J.Rodrigo (Concierto de Aranjuez, 2n mov.) i Bella soave (amb Pedro Javier González i Tommy Emmanuel)
 • Dimecres. T'agrada cantar? Avui escoltarem una tria de temes (la majoria) a cappella. És increïble el que es pot fer amb la veu humana! Take 6 (He never sleeps), M.Transfer (Route 66), The Chordettes (Lollipop), Blackbird (versió de Julien Neel), Gospel (del film Crossroads), Hi that jive Jack (versió de David Song), Take 6 (Winter wonderland) i Pentatonix (Royals i Daft punk)
 • Dijous. Especial DENIP. Amb motiu de la celebració del Dia Escolar de la No violència I la Pau, hem preparat diverses cançons que ens parlem de l'amistat i la pau: J.Lennon (Imagine), P.Seeger (We shall overcome), L.Armstrong (What a wonderful world), M.Jackson (Human nature), J,Lennon (Give peace a change), J.Taylor (You've got a friend), B.Dylan (Escolta-ho en el vent, versió de G.Quintana), M.Jackson (Heal the world) i D.Torres (Color esperanza).
 • Divendres. Recuperem -amb petits canvis- la selecció que va fer l'alumnat del grup musical. Hi ha una mica de tot (Dalf punk, Rihanna, Tal, Cristina Aguilera, Blaumut, Andreu Rifé. Passenger, Vanesa Carlton i Bruno Mars).

Nosaltres, però, continuem treballant per recopilar noves melodies de cara el curs vinent. Ja saps que si tens alguna proposta, només ens ho has de dir! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada