divendres, 30 de gener del 2015

Dia de la Pau 2015

Un any més, el 30 de gener hem celebrat al poliesportiu el Dia Escolar de la No-violència I la Pau (DENIP); una commemoració que va començar l'any 1964 (per recordar la mort de Gandhi) i que actualment celebren escoles i instituts d'arreu del món. Des de l'àrea de música col·laborem en la preparació i interpretació de les cançons que es van intercalant amb frases i reflexions que llegeixen alumnes diversos de 1r i 2n d'ESO. Enguany hem volgut fer una especial referència als lamentables episodis de París de les darreres setmanes.

Els temes escollits per aquest any han estat: What a wonderful world de Louis Armstrong, El progreso de Roberto Carlos, Escolta-ho en el vent de Bob Dylan i Cry de Michael Jackson.

Només em resta donar les gràcies un cop més als companys Jesús Pubill (baix), Xavier Jauset (llàstima!), als tutors i les tutores de 1r cicle i felicitar l'Ester Isern per la coordinació. També a l'alumnat que ha cantat a l'escenari: les solistes de 1r D (Paula, Lucía, Marina i Sarai), l'Èlia al violí i les boniques veus de l'Ariadna Rubí, l'Iris Suàrez i la Laura Vázquez de 4t. A tots i totes, moltes gràcies per la col·laboració.

Us deixo algunes imatges del grup musical. Podeu veure totes les fotos de la celebració a la notícia dels nois noies d'Ull Crític al web de l'institut on trobareu també els fantàstics textos que han fet a les tutories sobre la Pau.



 





COMENTARIStot l'alumnat de 1r heu de fer un comentari en aquesta notícia del bloc de música per tal de donar la vostra opinió personal sobre l'activitat (ho farem a classe i recordeu de posar el nom, cognoms, grup i SOBRETOT que cal escriure correctament). Si no teniu correu gmail, entreu com a Anònim i escriviu el vostre nom al final.

14 comentaris:

  1. El dia de la Pau a l'institut va ser molt bonic. Primer els presentadors de 2on eso van presentar a les nenes de 3er eso que van cantar algunes cançons. Tambè les nenes de primer, Lucía González, Paula Vargas ,Marina Hernández i jo vam cantar la cançó del Progreso. Va estar bastant bé el dia de la Pau.

    ResponElimina
  2. El acte del dia de la pau em va agradar bastant. Les cançons estaben molt bé, però m'agradaria que les cançons en angles tambe les cantesim els de primer i segon, perque si l'acte es per aquests cursos els de quart no tindrien que cantar, o si pero per ajudar perque ells, elles en aquest cas ja o han viscut. Per lo demes tot estaba bé, em va agradar.


    Adrià Fillat Arnedo 1r ESO D
    Lucia Gonzalez Gil 1r ESO D

    ResponElimina
  3. L'acte del dia de la pau ens va agradar bastant. Va ser xulo el muntatge i tot el que es va fer. Va ser molt bonic que poguéssim cantar gent de tots els cursos, a més ens va quedar molt bé.
    El problema era que en algunes cançons feien aixecar el públic, i llavors els de darrere no veien el que passava a l'escenari. També durant l'acte hi havia gent que parlava molt, i no deixava escoltar als altres. Però tot i així va ser fantàstic.

    Ares Pascual 1r ESO D
    Marina Hernández 1r ESO D

    ResponElimina
  4. El dia de la Pau va ser divertit. Les cançons van estar molt bé, eren boniques i transmetien pau.
    Creiem que lo d'aixecar-nos sobrava, per que la gent començava a parlar i no respectaven als que cantaven. I també hi havia molta gent que es burlaven dels solistes mentre estaven cantant.
    Nosaltres creiem que hi haurien d'haver cançons més actuals, per que la majoria no ens agradaven.






    Olga Aicha Ahabbar 1r D
    David Bosch Mayorga 1r D

    ResponElimina
  5. El dia el la Pau hem va agradar bastant. El unic que no hem va agradar tant va ser que qüasi totes les cançons les van cantar les de 4rt eso. Crec que podriem cantar mes els de segon i primer ,ja que al pavello van anar els de primer i segon eso, i qüasi totes les cançons les van cantar les de 4eso. Es el unic que no hem va agradar tant, crec que podriem cantar més tots. Igualment van cantar bé.

    ResponElimina
  6. El dia de la pau va ser un dia molt bonic. Perqué vam cantar unes cançons molt boniques i van agradar molt. Encara que algunes persones me manaven callar quan estaba callada i això si que em feia enfadar-me. També crec que nosaltres, els de 1r, podríem haver cantat més.
    Paula Vargas

    ResponElimina
  7. Hem va agradar molt. Però hi havia gent que no parava de parlar. Les cançons van esta xules.
    per l'any que be m'agradaria que possesin cadires.
    FRANCESC LARA 1er D
    JORDI LÓPEZ 1er D

    ResponElimina
  8. El dia 30 de gener a l´institud del manuel de Montsuar vam celebrar el dia internacional de la Pau
    on vam llegir unes frases i cantar cançons.
    va ser un dia emocionant on tot era perfecte menys la única i singularitat cosa era que ningú cantava, tot i aixó va ser un dia molt divertit i bónic.

    ResponElimina
  9. Me va agradar perque la gent que cantaba ho va fer molt bé i les cançons m'agradaven molt , una cosa que no e va agradar va ser que cantaven massa fort o massa fluix , en cançons ho feien molt be , les meves companyes canten molt be , me ha agradt molt.




    Manuela Gili 1r D

    ResponElimina
  10. va ser bastant divertit i els cantans ho feien força be, les cançons també estaven molt be.
    Només faltaven cadires per sentar-se perque el terra estave molt dur i ere incomodo
    (Adrià Plana)

    ResponElimina
  11. me va agradar molt la actuació que vam veure , lo unic que no m'agradat es que ens teniam que aixecar cada vegada que cantavem i aixi no podiem veure les solistes , no me va agradar que els meus compays no callaven , per lo demes be.




    Mane Rodriguez 1r D

    ResponElimina
  12. L'altre dia vam celebrar el dia de la pau va estar bé l'unic que va ser aborrit excepte lo de cantar les cançons i tot lo demes va estar normal i va estar molt divertit.

    Andrea Nastase

    ResponElimina
  13. El DENIP m'ha agradat molt, els meus companys trobo que ho han fet molt bé, canten fantàsticament.
    Les cançons són molt boniques i estan molt ben triades.
    Definitivament l'any que ve ha de ser igual.
    PD: No m'ha agradat que ens haguem hagut d'aixecar

    Marina Aubets Rius

    ResponElimina
  14. El dia de la Pau ens va agradar però no masa. Perque hi havien gent que parlave molt i no callaven. Un altra de les coses que no ens va agradar va ser que ens aixequesim i ens sentesim sovint. El que més ens va agradar va ser la canço del Michael Jakson (cry), encara com s'ha dit i han algun altres persones que no els hi han agradat. A nosaltres ens aguès agradat més que cantes la canço tal i com es cantava al video, perque de la manera que cantaven no ens va converse de el tot. I també ens va agradar bastant la canso de Louis Amstrong, més que res per el to en el que cantava i perque animave una mica el dia. En cunclusió va ser divertit i sobretot amb public. Moltes gracies

    Iker Carmona
    Enoc Numby

    ResponElimina