diumenge, 19 d’abril del 2015

Secundària rock 2015

Nom: XIII Trobada de grups de música rock o Secundària rock
Data: 14 d’abril del 2015
Lloc: Cafè del Teatre de l’Escorxador
Horari: 18.30 - 21 h
Organització: Centre de Recursos Pedagògics del Segrià
Patrocinadors: Departament d’Educació i Ajuntament de Lleida

Participants: INS Gili i Gaya, INS Ronda, 
INS Canigó (Almacelles), INS Guindàvols, INS Màrius Torres, INS Maria Rúbies, Col·legi Maristes, Col·legi FEDAC, Col·legi Episcopal, INS Escola del Treball i INS Manuel de Montsuar.
Públic: sala plena amb amics i familiars dels nois i noies intèrprets. Moltes gràcies pel vostre suport!
Una mica d'història: el secundària va néixer de la voluntat de trobar-nos un dia a l'any per compartir música i amistat. Els centres fundadors són: Ronda, Maria Rúbies i Montsuar. Nosaltres hi hem participat en 12 de les 13 edicions.
Profe: Ramon Llanes

Muntatge fotogràficAleix Guillaumet, Elisabet Xuclà i Eduard Sumalla (alumnes d'audiovisuals de 1r de batx. dirigits per la Sílvia Pons). Té la funció de presentar els nois i noies i omplir els canvis entre els músics de cada grup (CLIQUEU A LA IMATGE) 



Taller matinal (11-13 h):  a càrrec de Josep Thió, mític compositor i guitarrista de Sopa de Cabra el qual ens va explicar els inicis del grup gironí (que ara han anunciat una nova gira de concerts!) i ens va comentar com veu ell la feina de compositor. Va destacar la importància d'ESCOLTAR molta música com a base per aprendre i ho va exemplificar amb diversos fragments de cançons. Finalment, es va obrir un interessant torn de preguntes en les quals, per exemple, ens va explicar com va compondre la coneguda cançó "L'Empordà" o com va sorgir el nom de Sopa de Cabra. Al final es va decidir a agafar la guitarra per acabar amb la interpretació en directe del tema "El boig de la ciutat".

Repertori“El far del sud”, precisament composició de Josep Thió i, com a peça obligada actual (la temàtica d'enguany), vam tocar “Say something” de Christina Aguilera.
Al final, vam repetir el cant comú cantant tots plegats el tema de Lo Pardal Roquer: Sóc de l'oest amb la participació de vocalistes d'alguns dels grups participants.

Músics:

Laura Vázquez, veu
Ariadna Rubí, veu
Maria Foix, guitarra
Núria López, baix i piano
Oriol Vázquez, bateria "invitat" (gràcies Oriol!)


*                     *                   *

Després de mooooltes setmanes i mooooolts esbarjos assajant, bé que ens mereixíem un bon esmorzar, no? 




Al matí vam anar a la presentació del Secundària 2015,




al taller de Josep Thió...

 

 


... i, bufff,  un darrer assaig al migdia amb l'Oriol.


A la tarda-vespre finalment, el CONCERT!!
La primera cançó "Say something"...



... i després "El far del sud".


 

Més FOTOS al web del SERVEI EDUCATIU DEL SEGRIÀ

Podeu veure també un vídeo de l'actuació al YouTube (encara que no fa justícia a l'actuació...):


Moltes, moltes gràcies a tothom que hi ha col·laborat d’una manera o una altra i que ens ha volgut acompanyar però deixeu-me que agraeixi especialment a les quatre noies músics de 4t d'ESO per la seva col·laboració, talent i esforç. Ens veiem a la propera edició!

1 comentari: