dimecres, 22 de novembre de 2017

Santa Cecília al Montsuar al so de la flauta!

Avui, 22 de novembre, dia de Santa Cecília, patrona dels músics, hem gaudit amb l’alumnat de 1r d’ESO d’una fantàstica audició didàctica sobre la flauta dolça a càrrec de la concertista Glòria Segura (Euterpíades) amb una interessant proposta pedagògica que fa anys que porta per escoles i instituts.

Amb aquesta activitat hem volgut mostrar als nois i noies (els quals estan practicant amb la flauta durant aquest primer trimestre) la història, els tipus de flautes de bec (impressionant la col·lecció de la Glòria!), les característiques, curiositats i, en definitiva, les enormes possibilitats musicals d’aquest bonic instrument. Amb rigor i, a la vegada amb un to distès i divertit, la Glòria ens ha ensenyat i tocat fragments diversos de música per a flauta, des de peces de l'edat mitjana, el renaixement i el barroc fins a melodies actuals.
Esperem que els nois i noies de 1r hagin gaudit d’aquest concert, que hagin après més coses sobre la flauta dolça i, sobretot, que aprenguin a valorar la música en directe.

COMENTARIStot l'alumnat de 1r heu de fer un comentari en aquesta notícia del blog de música per tal de donar la vostra opinió personal sobre l'activitat (recordeu de posar el vostre nom, cognoms, grup i  SOBRETOT QUE CAL ESCRIURE CORRECTAMENT). Si no teniu correu gmail, escriviu el comentari com a Anònim i poseu el vostre nom al final del text.

18 comentaris:

 1. Hem va agradar bastant l'audició. El que més interessant vaig trobar va ser la família de les flautes: des de la més petita fins la més gran. Em va impressionar molt de pogués existir una flauta de 2 metres d'alçada.
  Daniela Rodié
  1r d'ESO B

  ResponElimina
 2. A mi, personalment em va agradar, i vaig aprendre molt sobre les flautes dolces i els diferents tipus que existien.
  Em va impactar molt la gran diferencia entre la flauta mes petita i la flauta mes gran, apart de la gran velocitat en que les tocava.

  Pau Mateo

  1r B

  ResponElimina
 3. La audició em va semblar molt interessant i entretinguda. El que més em va sorprendre va ser la comparació de la flauta més petita amb la que feia 2 metres.

  David Garcia 1er B

  ResponElimina
 4. A mi, em va semblar interessant conèixer la història de la flauta, i la seva família, la meva part preferida va estar quan va treure aquella flauta casi més alta que jo.
  Guillem Plana 1r ESO B

  ResponElimina
 5. ha estat molt entretinguda aquesta activitat, m'agrada com ens anava explicant l'historia de la flauta, es vestia cada vegada diferent quan canviava de sigles.
  M'ha encantat.

  Arnau Ricart
  1r B

  ResponElimina
 6. Em va agradar molt, vaig alucinar al veure a la velocitat que anava movent els dits. Tambe al veure les flautes que exsistien vaig alucinar. Hi ha una flauta mes gran que jo!!
  Va ser molt divertit i entretingut, estaria be que algun dia tornes a tocar la flauta.
  Em va agradar molt

  Marc Lacasa 1r ESO B

  ResponElimina
 7. va ser molt divertida, em van agradar molt les diverses flautes que va portar per fer el que tenia preparat.
  va ser impressionant.
  Eloi Ibañez
  1r ESO B

  ResponElimina
 8. em va agradar molt la audició de flauta perque no savia que havien diferents tipus de flauta, em va sorprendre molt la flauta que media 1'40cm.
  isaac roselló

  ResponElimina
 9. A mi personalment hem va agrada molt perque savia tocar molt be i les flauts hhi havien de totes maneres, la dona era divertida i simpatica.I ens anava contant histories sobre cada flauta i s'anava disfrasant de cada tema.Ere tot molt entretingut iera divertit.😉

  ResponElimina
 10. A nosaltres ens va agradar molt l'audició de flauta. Ens van sorpendre les difernts mides de les flautes. No sabíem que podia haver tanta variació de maneres de tocar la flauta.

  Aina Capell i Laura Losmozos
  1r d'ESO B

  ResponElimina
 11. Hem va agradar molt l'audició de flauta. No sabia que hi havien tantes fleutes.
  Hem va agradar molt com tacaba les flautes i hem va agradar la historia de les flautes.

  Júlia Camí 1,B

  ResponElimina
 12. Em va agradar bastant la audició, ja que em vaig sorprendre en les mides que poden arribar a ser les flautas, i també em va agradar com va tocar la Gloria.

  Anas Zokri

  ResponElimina
 13. Hens ha semblat molt interesant i hem aprés molt sobre el món de les flautes.
  Hens ho hem passat molt bé..
  Daniela Gonzalez, Laia Cucó i Laura Camino

  ResponElimina
 14. L'audició de flauta va estar molt interessant i divertida, ja que s'anava dissfressant de les diferents èpoques que explicava. També em van impresionar els diferents tamanys de es flautes.
  Estel Àlvarez❤����

  ResponElimina
 15. Em va sorpendre molt ja que vam apendre moltes coses que no ho sabiem, per cert sabia tocar molt be la flauta de diferentes mides


  joel lara

  ResponElimina
 16. Hens ha agradat molt l'audició de flauta.��

  Eduard Diaz de Alda Cahelles

  ResponElimina
 17. Ma ha agaradat totes les histories de les flautes i la mes gran ma agradat ;-)$$$$$$$


  suleyman el ambri

  ResponElimina
 18. ens va agradar molt l'audició de flauta ja que s'anava disfressqant cada vegada que canviava d'epoca.


  laia pifarré

  ResponElimina