dimarts, 30 de gener de 2018

Dia de la Pau 2018

El dia 30 de gener (11.30 - 12.15 h) hem tornat a celebrar a l'INS Manuel de Montsuar el Dia Escolar de la No-violència I la Pau (DENIP) amb l'alumnat de 1r i 2n d'ESO. Enguany estem especialment contents perquè molts alumnes han participat activament en l'acte amb tot un seguit de textos i reflexions diverses a l'entorn de la Pau que s'anaven intercalant amb les cançons. Com el curs passat, enguany l'hem dedicat especialment al drama dels refugiats.


Les cançons escollides per aquest any han estat: Al país blanc de David Melgar (cançó del 2016 dedicada precisament a sensibilitzar les escoles sobre el tema dels refugiats), el cant a l'amistat You've got a friend de la Carol King però en la versió de James Taylor (en anglès), el ja famós tema On escrit sur les murs de Kids United (en francès) per acabar amb la positiva i animada cançó  Color esperanza de Diego Torres.

Més imatges a la Fototeca de l'INS


Com sempre, vull donar les gràcies als companys Jesús Pubill (al baix), Xavier Jauset (al teclat) i als tutors i les tutores de 1r cicle per la feina en la preparació de l'acte (l'Alba Huix en la coordinació, la Maria Mateus amb el guió etc.) i a tot el professorat d'idiomes. També, especialment, a l'alumnat que ha cantat a l'escenari (Laia Cucó, Aina Capell, Judit Puig, Anaís Milara de 1r, Dani Navas de 3r, Paula Vargas, Maria Rico, Marina Hernández i Lucia González de 4t i, un cop més, a l'Isaac Ramirez de 3r a la bateria i al control tècnic.
A tots i totes, moltes gràcies per la col·laboració!
I recordeu que, com deia Gandhi: No hi ha camí per a la pau, la pau és el camí.

22 comentaris:

 1. Les cançons que vam cantar al DENIP van estar molt bé i em van agradar molt. Les persones que hi van cantar ho van fer molt bé i va ser divertit.

  David Garcia 1rB

  ResponElimina
 2. Em va agradar força. Les noies que van cantar ho van fer genial i les cançons eren molt boniques. Va estar bé recordar aquest dia tant important.
  Daniela Rodié, 1r B

  ResponElimina
 3. va ser molt xulo imol entretingut van cantar molt be i les frases que van dir van ser molt xules. Va ser mollt divertit tinc ganes de poder tornar a fer
  Laura Cabrera

  ResponElimina
 4. Em va agradar basant el dia de la pau��✔��


  joel laea

  ResponElimina
 5. M'hi vaig passar molt bé el dia de la pau, vaig estar molt cómoda cantant amb les meves companyes i em va semblar un projecte bonic i interessant.


  Laia Cucó - 1r Eso B

  ResponElimina
 6. El DENIP em va semblar molt bonic encara que espero que l'any que ve s'apunti més gent a cantar a l'escenari perquè els que ho vam fer ens ho vam passar genial!!
  Aina 1r ESO B

  ResponElimina
 7. A mi el DENIP hem va agradar molt perquè va haver gent que va surtir a l'esenari a cantar unes cançons, a presentar o a llegir.
  Laura Losmozos

  1rESO B

  ResponElimina
 8. A mi em va agradar molt el día de la Pau, la gent que cantava i la que llegia. Van cantar molt be, va ser molt bonic tot

  1B Daniela, González

  ResponElimina
 9. Crec que l'activitat va anar molt be perquè vam poder cantar les cançons que havíem preparat i tambe vam llegir les frases. Va anar prou ràpid i va ser molt divertit i entretingut.

  ResponElimina
 10. Me ha agradat molt perque els cantants ho van fer molt bé

  ResponElimina
 11. Em va agradar molt ja que,les cançons eren molt boniques, i les frases que van dir també eren molt savies,va ser un dia molt especial.

  Anas Zokri

  ResponElimina
 12. Hola, a mi em va agradar molt el acte que va organitzar i realitzar el institut, i crec que va estar molt be combinar le musica amb frases sobre la pau.
  En general crec que va estar molt be.

  Pau Mateo 1r B

  ResponElimina
 13. Va ser una estona molt interessant i divertida. El que més em va agradar, va ser quan van cantar a l'escenari i nosaltres també els vam seguir des de baix. Les diferents cançons amb diferents idiomes van estar molt bé.

  Estel Àlvarez 1rB ❤

  ResponElimina
 14. Aquest any no hi vaig poder ser em van comentar que havia set un jornada molt divertida, espero que l'any que ve ho pugui disfrutar.
  Guillem Plana 1r ESO B

  ResponElimina
 15. Va ser una un día molt emociona i a mi personalmente em va agradar molt, totes les paraules que van dir tots els grups van tindre molt sentit per aquell dia de la PAU

  Arnau Ricart
  1 ESO B

  ResponElimina
 16. Eduard, el DENIP em va agrada molt i també els nois i les noies que van cantar.

  ResponElimina
 17. A mi em va agradar molt tot pero el que mes va ser el final quan vam cantar tots junts


  EricCh.1rB

  ResponElimina
 18. A mi em va agradar molt tot pero el que mes va ser el final quan vam cantar tots junts


  EricCh.1rB

  ResponElimina
 19. Va estar molt be, les cançons eren molt entretingudes i divertides.
  espero repetir-ho.

  ELOI I 1r ESO B.

  ResponElimina
 20. La celebració del día de la pau va estar molt be i em va agradar molt com estaba organitzat,com estaba preparat i les cansons eren molt boniques i Els que van cantar a l'ecenari ho van fer molt be.

  Júlia Camí 1,B

  ResponElimina
 21. em va agradar molt la activitat que vam fer ja que vam passar una estona agradable amb els companys i companyes de 1r i 2n d'ESO, cantant cançons en diferents idiomes,explicant frases que haviem preparat cada classe. Va estar molt bé.
  Ares Medina 1r B

  ResponElimina