dissabte, 23 de novembre del 2013

Santa Cecília al Montsuar

El dijous dia 21 de novembre del 2013 vam celebrar Santa Cecília amb la presència a l'institut de l'arpista Berta Puigdemasa la qual va fer dos interessantíssims tallers musicals per a l'alumnat de 1r d'ESO (12.35 1r C i D i 13.25 1r A i B)

La Pau va ser el fil conductor d'aquest espectacle didàctic en què es presenta aquest instrument mil·lenari amb l'objectiu de descobrir-ne les característiques musicals i la seva evolució al llarg de la història. Diversos alumnes van llegir textos relacionats amb la pau amb l'acompanyament de l'arpa i també vam conèixer diferents tipus d'arpes, estils diferents i, sobretot, vam poder gaudir de la sonoritat d'aquest meravellós instrument amb la brillant interpretació de l'artista lleidatana.

Us deixo algunes imatges de l'audició. Si voleu veure totes les fotos recordeu que heu d'anar a la fototeca del web de l'institut

Gràcies Berta i fins la propera!





COMENTARIS:  tot l'alumnat de 1r heu de fer un comentari en aquesta notícia del bloc de música per tal de donar la vostra opinió personal sobre l'activitat (ho farem a classe i recordeu de posar el vostre nom, cognoms, grup i SOBRETOT que cal escriure correctament).

59 comentaris:

  1. Va ser un espectacle molt original a causa de que la Berta feia sons amb diferents instruments,això causa que l'arpa faigi sorolls molt curiosos,va ser espectacuar!

    ResponElimina
  2. Va ser un espectacle molt xulo i devertit. La Berta tocava molt bé l'arpa i em va agradar molt.
    Feia diferents sons amb tot d'objectes diferents.
    El que em va agradar més va ser que ens deixes tocar l'arpa.

    Clàudia Coiduras 1r C

    ResponElimina
  3. Va ser super divertit em va encantar quan ens va deixar participar el que més em va agradar va ser quan vaig tocra l'arpa mai n'haviia tocat una! L'arpa fa uns serolls espectaculars.
    Berta ho fas super bé! :'''''')


    Andreu Vicente 1r C

    ResponElimina
  4. David Noguera 1rC:va ser un espectacle molt divertit perquè aquella noia sabia tocar molt be la arpa i vam aprendre moltes coses mentre ella tocava la arma nosaltres llegíem poemes i lo mes divertit va ser al final perquè ens va donar la oportunitat de tocar la arpa.

    ResponElimina
  5. Va ser molt especial a la vegada que divertit era bonic . Berta va ser molt xulo m' agradaria que algun dia tornesis !! Gracies per tot:)
    Joel Pérez Antúnez 1' ESO C

    ResponElimina
  6. Es un espectacle molt divertit, que el protagonitzava una noia que es diu Berta i un arpa molt bonica. Ens va ensenyar com es tocava, de que estava formada, el seu origen i els tipus. En fi, em va agradar molt i mo vaig passar super bé.

    Alba Esquerda 1r C

    ResponElimina
  7. La veritat és que va ser un espectacle molt original i bonic de veure , també va ser molt tranquilitzant de veure ja que hem va agafar una mica de son.
    Sobretot hem va agradar quan ens la va deixar tocar a tots . Moltes gracies !!
    miquel llaudet rodriguez 1rc

    ResponElimina
  8. Hem va agradar "molt" l'actuació de la Berta amb l' arpa que es un instrument que per mi es una mica difícil tocarlo ens va dormir una mica l'actuació ja que es feia una mica pesat.Lo millor va ser cuant vam "tocar"l'arpa va ser mes o menys divertit

    Alex Rodriguez 1r B

    ResponElimina
  9. A mi l'actuació no em va agradar gaire ja que em va avorrir. Se que l'arpa es un instrument difícil de tocar però si la Berta hagués estat més amable i divertida hauria fet de l'actuació una hora entretinguda i interesant, he de reconèixer que tocava molt be

    Eduard Espejo 1r B

    ResponElimina
  10. La veritat esque a mi hem va agradar bastant, va ser un espectacle molt original, va ser molt detallista amb el power point i crec que això va estar bastant bé.
    Però amb alguna part em va cansar una mica perquè ja es feia una mica repetitiu i cansat.
    El que més em va sorprendre va ser que l'arpa tenia 47 cordes!! A mi la veritat esque em costaria molt recordar totes les notes.
    Marta Sipan 1r ESO B

    ResponElimina
  11. La veritat és que va ser un espectacle molt original i bonic de veure , també va ser molt tranquil•litzant de veure ja que hem va agafar una mica de son.
    El que mes em va agradar va ser sortir a recitar el poema sobre el general i la guerra

    Roger Peinado 1rB

    ResponElimina
  12. Sincerament, abans de mirar l'actuació vaig pensar que no m'agradaria gens, perquè l'arpa no és un instrument que m'apassioni, el trobo bastant avorrit, però quan la Berta ens va començar a explicar totes aquelles coses, i va començar a tocar, em vaig sorprendre.
    Hi havia un moment, ja tirant cap al final de l'actuació, en el que la Berta va començar a tocar. Jo pensava que m'adormiria, però de repent la música es va començar a animar perquè ella es va ficar a fer percussió amb l'arpa i amb la seva mà. Va ser un moment que em va agradar molt.

    Judit Montoro 1r B

    ResponElimina
  13. Per mi, va ser divertit i original poder escoltar l'arpa junt amb els meus amics. Va ser especial perquè la tocava molt be i sonava genial. Crec que en general, encara que alguns no els hi va agradar, a tots, encara que sigui molt poc ens va agradar una mica. Al final de tot, ens van deixar tocar l'arpa per uns instants, va ser genial.
    Clàudia Rubí Ortiz 1rB

    ResponElimina
  14. Hola !
    Aquesta actuació amb l'arpa, és de moment, l'actuació de les què hem vist què més m'ha agradat. Em va agradar la manera en què feia anar aparells casolans (què tots podem tenir a casa) per tocar l'arpa i del tema de què parlava (de la pau), per què em va semblar interessant relacionar la música amb aquest tema. I també em va agradar quan ens va deixar tocar l'arpa una mica al final. En resum em va agradar...
    Adéu !!
    Marina Comet 1r B

    ResponElimina
  15. Carla Hurtado Palacios 1r B: A mi no em va agrada ja que la Arpa no m'agrada s'hem fa aburrit

    ResponElimina
  16. Roger Martín 1r ESO B
    L’actuació va ser bastant bona(sobretot el dels poemes) l’explicació no gaire( era de lo més avorrida), però se la veia molt segura i ho va fer molt bé. L’arpa es un instrument molt difícil de tocar i ella ho feia d’allò més bé, tot i que tenia una mica de caràcter. Feia servir uns instruments de cuina (entre d’altres)per tocar l’arpa, a mi em sembla una mica brut.

    ResponElimina
  17. La Berta ens va vindre a toca la seva arpa al nostre institut . Ami no envà agrada gaire la seva actuació per que era massa avorrida sol escolta toca a arpa pensava que faria una actuació com el de up a up però no va ser així sol va toca la arpa durant una hora però no es que envà convens gaire però es va tindre que escoltar però una mica divertida va ser pels poemes que van llegir els meus companys de classe i de cicle.

    Adrià Guiu 1 ESO B

    ResponElimina
  18. la actuasio era bastan trancilitzadora donaba ganes de dormi i cuan em tocat el arpa era mes aburit ma aborit molt tota la hora

    Daniel Florea jejeje

    ResponElimina
  19. A mi l'actuació em va agradar molt perquè mai avia sentit una arpa i mai avia tocat una arpa. L'actuació va ser molt interessant tot i que en algunes parts va ser molt avorrida. Tot i que l'arpa es molt difícil de tocar crec que la Berta hauria pogut ser una mica mes simpatia i amable amb els alumnes de 1r d' ESO del INS Manuel de Montsuar. Jo crec que si la seva carrera depen dels concerts hauria de ser mes simpàtica.


    Alba Gonzalez 1r B

    ResponElimina
  20. Va ser un espectacle molt guay!
    Mai havía vist una arpa i ademes tan gran. També va ser molt divertit perque la tocava amb una forquilla,després amb una cosa molt rara... bueno tot va ser molt xulo i divertit :)

    Pol Hereu

    ResponElimina
  21. L' espectacle de la Berta va estar interessant, la veritat es que em va sorprendre que toques l'arpa.... Un instrument tan poc conegut i tan poc comú, la actuació la vaig trobar una mica aborrida, i també em va agafar una mica de son però tot i així em va sorprendre sentir com sonava, tenia un so molt peculiar i sonava d'una manera molt dolça i fina, al final em va agradar bastant i trobo que s'ha de tenir molta habilitat per poder tocar així.
    Júlia Prat 1r ESO B ;)

    ResponElimina
  22. L'actuacio va ser una mica avoorida pero el que mes em va sorpendre es que els egipcis les seves cordes eren de or.
    Íker Íñiguez 1r B

    ResponElimina
  23. El taller va estar molt be, i em va agradar molt. Mai havia vist una arpa amb directe i veure-la per primer vegada em va agradar, i vaig aprendre moltes coses. Però també vaig trobar que era una mica curt. Encara així em va agradar molt:)

    Albert Labodia 1r-D

    ResponElimina
  24. A mi em va agradar molt el espectacle per que mai no avia vist una arpa, crec que per aprendré a tocar costa molt jo penso que es molt bona i que hauria de anar a tocar molts concerts i m’agradàt molt. Fins una altra.
    1 ESO D FRANCESC ORTEGA (cisco)

    ResponElimina
  25. A mi especialment l'actuació de l'arpa em va impressionar , va ser la primera vegada que vaig poder sentir i veure una arpa en directe. La Berta va tocar de meravella i es notava que l'actuació l'havia practicat moltíssim. Em va encanta escoltar-la però si sóc sincer el que em va agradar més va ser tocar la arpa.

    1 ESO D Bernat Erta Majó

    ResponElimina
  26. A mi el espectacle em va agradar bastant perquè no havia vist cap arpa en directe. Pensava que era un instrument petit per això quan vaig veure l'arpa em vaig quedar al·lucinat , penso que la va tocar molt bé.
    Mario Peregrino 1 eso d

    ResponElimina
  27. A mi sincerament em va sorprendre, em va sorprendre que vingués a tocar-nos l'arpa algú.. si que havia sentit a parlar d'aquest instrument, també l'havia escoltat algun cop per la tele, però mai havia vist a una persona a tants pocs metres de jo tocant-la... Em va agradar molt que ens toques l'arpa, el so era encara més bonic del que es sentia per la tele, potser si que al final se'm va començar a fer una mica pal, però ja tot just quan s'acabava.
    M'agrada molt el que està intentant aquesta noia, lo de fomentar l'ensenyament de l'arpa a Lleida, al final si ella de jove va voler aprendre'n no deurà ser l'única.
    Una de les coses que em va agradar més va ser tot el que ens va explicar de l'arpa, i em va agradar que ho fes tot al voltant de la pau.

    M'agradaria donar-li les gracies per haver vingut.

    Júlia Ranera, 1rD

    ResponElimina
  28. A mi em va agradar molt, primer pensava que no m'agradaria gens, perquè l'arpa no es un instrument com la guitarra, que hi pots fer percussió, o cançons rapides. Però quan va tocar, encara que fos lenta, va ser dolça, i carinyosa, i molt suau, sobretot va ser molt xulo quan ens va deixar tocar l'arpa es molt bonica. em va agradar tot el que tenia a veure l'arpa amb la musica, i que ja feia molts anys que s'utilitzava. A mi em va agradar molt. Ares Leiva :)

    ResponElimina
  29. Ami me va agradar molt era una cosa espectacular mai havia vist com tocava l´arpa ni havia vist un arpa. també me va agradar ta explicació de que havia tantes d´arpes també me va agradar quan van fer el últim poema perquè era el poema que cantaven al dia de la pau al meu col•legi i me vaig sentir molt be.

    CRISTIAN ZARCOS 1D

    ResponElimina
  30. A mi em va agradar molt poder veure una arpa de tant a prop, perquè mai n'hi havia vist cap, jo quan era petita m'agradava l'arpa perquè un dia la vaig veure per la tele i vaig pensar que m'agradaria tocar-la.
    També em va semblar molt divertit que toques l'arpa amb una forquilla o amb coses que trobava.
    L'arpa em va semblar un instrument molt interessant perquè te moltes cordes i molts pedals, jo si l'hagués de tocar crec que em liaría.
    Em va semblar un espectacle molt divertit em va agradar molt!
    Jana Oliver, 1r D

    ResponElimina
  31. Aquest espaectacle em va agradar molt ja que en aquesta obra la Berta va deixar participar a tothom, Alguns més que altres ja que els va donar un poema per llegir-lo. En conclusió vaig trobar un espectacle molt divertit en el que els alumnes vam estar mol participatius.

    ERIC HEREU 1 ESO D

    ResponElimina
  32. Ami hem va agradar molt ja que jo al principi pensava que no m'agradaria pero cuan vaig sentir el so hem va començar a agradar ja que mai en directe avia vist una arpa, jo pensava que era una cosa mes petita pero no, era molt gran. Hem va agradar molt que també ens deixes tocar la arpa, crec que aquesta noia s'ho a currat molt hi ho va fer molt be. Xavi Serés :D

    ResponElimina
  33. Jo elvaig vaig trobar molt bonic aquell instrument tan meravellós el que més em va agradar més va ser quan podíem pujar a l'escenari a llegir poemes mentre ella toca l'arpa. El mes bonic va ser que el tema era sobre que la pau i l'amistat es pot aconseguir tocant musica.

    ResponElimina
  34. Ami me ha agradat molt.Perque es la primera vegada que veig veure un arpa. Yo pensava que eren mes petit i el arpa de la berdta ere gegant. Segur que costa un munt tocar el arpa.Quan va dir que podiem anar a tocar el arpa em va fer molta ilusio.Ya em feia ilusio anar a ver un concert de arpa bueno aixo es tot .GRACIES BERTA

    SEBI LUCA 1D

    ResponElimina
  35. Sincerament a mi em va agradar molt i ademes em va sorpendre que algú toques un instrument com aquest, perquè no és molt comú.
    Sobretot me va sorpendre la capacitat que tenia per utilizar utensilis per fer diferents sons i melodies.
    Moltes gràcies a la Berta per haver vigut i fer-nos disfrutar d'aquesta audició.
    Nerea Blanco León 1ºESO D :))

    ResponElimina
  36. L'arpa es espectacular!! M'ha agradat molt perquè mai havia vist una arpa en directe. Es un instrument que gairebé no es veu llavors ha sigut una experiència molt bona. Moltes gràcies Berta per haver vingut al nostre institut.
    Gràcies i fins a una altra!! :)
    1r d'ESO D-David Martin

    ResponElimina
  37. A mi l'arpa en va sorprendré molt perquè mai n'hi havia vis una. El concert em va agradar molt al principi pensava que seria avorrit però desprès vaig beure que no.
    M'ho vaig passa molt be i a demés ens va deixa tocar l'arpa.
    a ser molt divertit :)
    Clàudia Gilart 1er D

    ResponElimina
  38. L'espectacle em va agradar molt, ja que mai havia vist una arpa. Les activitats que va preparar de llegir aquells poemes i busca en aquell mapa el que la Berta ens deia, van estar molt be. Les cançons que va tocar sonaven molt be, la Berta tocava genial l'arpa! Com que mai havia vist una arpa em va sorprendre lo gran que era! i que segurament costa moltíssim de tocar, la Berta es una professional Berta, et dono les gracies de que haguessis vingut fins aqui per compartir amb nosaltres aquest instrument tan màgic! Espero que torni algu en aquest institut per tocar un instrument aixi i tan be!

    Mireia 1r d'ESO D

    ResponElimina
  39. Voldria dir que moltes gracies berta per haver vingut al nostre institut Manuel de Monsuar a mi el concert em va agradar força et tinc que dir que es molt bonic veure com toques l'arpa, i de la manera que ho feies amb tant soltura em va semblar molt be
    atentament xènia.

    ResponElimina
  40. Per mi l'espectacle del dia 21, va estar mol divertit ja que va ser una bona estona que no es va fer gens llarga perquè hi avien moments tranquils, moments més accelerats i moments que algun nen del públic sortia a llegir un poema acompanyat per la Berta amb l'arpa. Crec que ens va ajudar a aprendre moltes més coses i saber valorar un instrument amb tanta vida pel darrere. Crec que s'hauria de fer més espectacles com aquests. Em va encantar!

    Ester Gallart

    ResponElimina
  41. A mi me va agradar bastant perquè mai havia vist tocar una arpa tan gran com aquella i també era difícil de tocar. També me va agrdar com tocava amb aquells altres instruments que tenia. La veritat es que ho va fer molt be i lo que mes em va agradar es que em va deixar tocar l'arpa. Finalment, el que no em va agradar tan va ser que no parava de dir-nos coses i a la mínima que parlàvem molt fluix ens deia eiiiiiiiiii pareu homeeee. Pero va ser divertit. Unai Hereu Herrera

    ResponElimina
  42. Per a mi la obra de la Berta va ser una mica avorrida perquè sempre era tot el mateix però s'ha de dir que tocar l'arpa d'aquesta manera és molt difícil, també crec que la Berta és podia haver portat una mica més bé amb tots nosaltres.

    Victor Gras. 1r ESO A

    ResponElimina
  43. El concert en si hem va agradar molt, l'arpa era un instrument molt curiós (en part per què no l'havia vist mai) pensava que seria més ampla i menys alta . Al principi pensava que tocar-la seria bastant fàcil però quan hem van dir que la podia tocar i ho vaig fer, va sonar molt malament ¡Hem vaig quedar bocabadat! Pensant-ho ver potser no seria tan fàcil.

    Ian Farreres Fernández 1 ESOa

    ResponElimina
  44. A mi em va agradar bastant perquè no havia vist mai una arpa ni petita ni gran. La Berta era una mica exigent. em va agradar el concert però la Berta no em va caure gens be era ...
    tot la estona ens mirava amb mala cara com dient "o pareu o us foto fora. Pero en fin em va agradar


    Jordi Gilart 1r A

    ResponElimina
  45. Hem va agradar molt l'espectacle, ja que vam aprendre moltes coses sobre un instrument que la majoria de nens no havíem vist.
    Em va sorprendre la manera de com sentia la Berta tanta passió per tocar l'arpa. Al cap de bastanta estona que portava tocant l'instrument si que es veritat que ens vam cansar una mica de sentir el mateix so, però crec que la Berta té molt mèrit perquè deu ser molt difícil tocar l'arpa. també podia millorar una mica l'estat d'ànim, estava una mica seria amb nosaltres ja només arribar. Però va estar bé!
    Aran Teixidó Garcia 1r ESO A

    ResponElimina
  46. Al principi em va agradar bastant, però a mesura de que va anar passant el temps el vaig trobar força avorrit. El que més em va agradar van ser les poesies.
    tot i que no n'entenc molt de música la Berta toca molt bé l'arpa.
    cordialment Ares Teixidó!

    ResponElimina
  47. Em va agradar bastant, no es pot veure una arpa en directe cada dia.
    I també la tocava súper bé.
    El que em va sobtar més va ser que l'arpa tingués 7 pedals, un per a cada nota, només per poder fer els sostinguts i els bemolls.
    Si jo l'hagués de tocar, em trencaria el cap de tantes notes, perquè té 47 cordes i si t'equivoques només amb una, ja ho has fet malament.
    Una de les coses que més em va agradar va ser que va tocar la cançó del Titànic, i que per a mi, tocar-la amb el piano m'encanta!

    Molt ben tocat Berta!

    Fins una altra,

    Mar Anglada Serradó 1 ESO A

    ResponElimina
  48. Va ser un espectacle molt xulo i divertit. La Berta tocava molt bé l'arpa i em va agradar molt.
    houssan momen

    ResponElimina
  49. L'espectacle va estar molt bé! (de vegades era avorrit) La Berta toca molt bé l'arpa, el que em va sorprendre més és que per a fer que les notes sonessin diferent, fen servir aparells que tots podem tenir tots a casa.

    La Berta va estar una mica seria, ja se que ho feia perquè la escoltéssim i calléssim, però la vaig trobar molt estricta.

    Va estar molt bé que al final ens deixes tocar una mica l'arpa.

    ResponElimina
  50. La visita de la Berta ha estat sorprenent.Jo pensava que l'Arpa és més avorrida, però ella ens ha ensenyat quepot ser diferent amb tots els recursos que va fer anar.

    Totes les activitats van estar força bé,al final massatranquil i tot.

    Núria Jové Vidal 1r c

    ResponElimina
  51. va ser espectacular mai havia vist la art pero al veure-la a em va agradar molt perquè es un instrument molt apassionant perquè l' arpa no es tan facil per a a perdre al.però me hages agradat aquests instruments: el piano, la guitarra elèctrica i la flauta travessera...

    ResponElimina
  52. Al principi pensava que seria molt avorrit. Però després quan va començar a toca em va emosconar molt. Els activitats van ser molt divertides.
    Quan vam acabar la Berta ens va deixar toca l'arpa, va ser molt interesant, perquè jo mai no havia toca l'arpa.

    Ainhoa Charles Sin 1rC

    ResponElimina
  53. M'ha agradat bastant perquè mai havia vist una arpa i m'ha agradat molt.Era molt interessant perquè utilitzava diferents aparells perquè sonés diferent.
    M'ha agradat força.

    Marta López;))

    ResponElimina
  54. Em va agradar perquè l'arpa, a part de que és un instrument que m'agrada molt, es molt bonic de sentir, i amb l'animació de la Berta, vaig passar una bona estona!
    També vaig aprendre noves coses sobre la història de l'arpa que em van sorpendre força.
    I vaig veure que hi ha moltes maneres de tocar una arpa, de de amb una forquilla, fins amb un mini ventilor.
    En definitiva, que va ser molt bonic!!!

    Nil Pasqual, 1r B. ;-)

    ResponElimina
  55. A mi el concert m'ha agradat molt perque tocar l'arpa es molt difícil i adémes ens a deixat tocar-la i m'ha agradat molt

    ResponElimina
  56. A mi el concert em va agradar molt ja que mai havia vist en directe un arpa. Va ser molt bonic llegir els poemes mentrestant la Berta tocava l'arpa.Comparar l'arpa amb la pau i les guerres va ser molt inteligent. El que em va sobtar més va ser que l'arpa tingués 7 pedals, un per a cada nota, només per poder fer els sostinguts i els bemolls.
    Si jo l'hagués de tocar, em trencaria el cap de tantes notes, perquè té 47 cordes i si t'equivoques només amb una, ja ho has fet malament.

    Em va agradar quan va tocar la cançó del Titànic perquè jo la vaig tocar amb la flauta i part també la ser tocar amb el piano.

    Agraeixo que la Berta hagi vingut al nostre institut.

    A veure si aconsegueix que aquí a Lleida es pugui estudiar aquest instrument al conservatori.


    Txell Pardo Noguera (col·laboració Albert Labodia) :)

    ResponElimina
  57. Em va agrada bastant el concert d'arpa per que mai abie vist una i tampoc la abie escoltat en directe, les cordes pareixen gomes pel cabell.

    Juanma Lozano,1rA

    ResponElimina
  58. A mi al principi no em va agrada molt però desprès quan va començar a explicar tots els tipus d'arpes que hi havia al mon i quan tocava l'arpa al ritme de la poesia...
    Moltes gracies Berta per vindre al nostre institut a tocar l'arpa !!
    SANDRA VÁZQUEZ 1r ESO A

    ResponElimina
  59. Hola Berta em va agradar molt el teu concert per que l’arpa es molt difícil de tocar, em va agradar molt quan vas fe pujar a nens a llegir poemes a compàs de l’arpa. Lo que em va agradar mes va ser quan ens vas deixa tocar l’arpa.
    Gracies Berta per vindre al nostre institut.

    Jonathan Amador Valls

    ResponElimina