dimarts, 11 de febrer del 2014

Música de jazz a l'Auditori (2)

Avui hem anat a veure l'audició didàctica Música de jazz a l'Auditori Enric Granados a càrrec de la Banda Simfònica Municipal amb l'alumnat de 3r d'ESO. Com us explicava en l'anterior entrada del bloc, jo mateix i el professor Lluís Herrera hem elaborat la guia didàctica i el guió de l'espectacle d'aquest concert. Primer de tot, volem felicitar la Banda Municipal i especialment l'Amadeu Urrea, per la seva col·laboració i predisposició per tirar endavant aquesta proposta i, segon, destacar que la majoria de nois i noies, heu escoltat amb atenció aquest espectacle.

Gràcies també al professorat acompanyant per la seva col·laboració. Us deixo algunes fotos del concert encara que ja sabeu que, si voleu veure algunes imatges més, heu d'anar a la fototeca del Montsuar.






I dues curiositats: suposo que heu reconegut a un dels percussionistes, oi? i, sabíeu que el narrador és un exalumne (Llubí Casas) del Montsuar que ara estudia doblatge a Barcelona?

*                                        *                                    *

COMENTARIS: tot l'alumnat de 3r heu de fer un comentari en aquesta notícia del bloc de música per tal de donar la vostra opinió personal sobre l'activitat (ho farem a classe i recordeu de posar el vostre nom, cognoms, grup i SOBRETOT que cal escriure correctament). Si no teniu correu gmail, escriviu el comentari com a Anònim i poseu el vostre nom al final del text.

46 comentaris:

  1. A mi sincerament m'ha agradat força, però crec que ha sigut molt curt ja que en una hora ja erem fora.
    Hi han coses que no m'han acabat d'agradar del tot com totes les explicacions es feien una mica pesades ja que el nostre professor de musica ja ens ho havia explicat tot i per això aburria una mica.
    Però les actuacions han estat força bé m'han agradat molt i crec que són molt bons profesionals.
    Manel Lozano Ribera 3ESO A

    ResponElimina
  2. A mi personalment no m'ha agradat, m'ha semblat una activitat més divertida per apendre en lloc d'estar sentats en una classe mirant una pissarra. No m'ha agradat per el tipus de música, ja que no m'agrada el jazz, però hi ha agut alguna cosa que si.. per exemple el swing, m'ha semblat que ere més animat, tot i que hi han agut diferentes escenes musicals més divertides que d'altres, no m'agrada el jazz.
    Att. Alba Marsal
    3r ESO A

    ResponElimina
  3. La meva opinió personal és que m'ha agradat perquè el que han ensenyat sabia de que anava i no anava tant perduda a l'hora de aprendre, però les cançons que han interpretat ja les havia sentit a classe i m'he aburrit una mica al principi però les cançons del final m'han agradat força. El prezi i l'explicació d'aquell noi han facilitat l'aprenentatge i s'ha entès millor
    Cristina P.S

    ResponElimina
  4. Aquesta audició a estat bé ja que ens a fet recordar les coses del jazz i les arrels de la musica. Ha estat be que posessin aquelles mostres de cada estil que hi ha però hi havia algunes d'aquestes mostres que s'han fet una mica pesades ja que eren molt llargues i repetitives, però deixant de banda això l'audició ha estat bastant be.
    Iris Suárez

    ResponElimina
  5. L'actuació ha estat molt bé els interprets crec que ho han fet bastant bé, ens han explicat la història de la música, ben explicada però es feia una mica pesada després d'haver-la sentit unes quantes vegades.
    Si, que es cert que ha estat una mica curta per a explicar-ho i representar-ho tot, però ja ha estat bé.
    Alfred Bonastre 3r ESO A

    ResponElimina
  6. En general no m'ha agradat gaire perquè explicava moltes coses que ja sabíem però ha sigut una oportunitat per escoltar una banda. M'ha agradat que mentre anaven tocant les cançons passessin una presentació a la pantalla amb l'explicació de l'evolució del jazz. Els vídeos del principi eren entretinguts però cap al final s'ha fet una mica pesat perquè les cançons no eren tant animades.
    Júlia Font 3 ESO A

    ResponElimina
  7. M'ha agradat força, però ha sigut molt curt i ademes els cantaires no han cantat molt força.
    Les explicacions eren molt llargues i una mica pesades perquè no era el meu estil.
    Dorel cristian, Oscar grau 3 ESO A

    ResponElimina
  8. En general ha estat una sortida entretinguda i diferent. El fet d'anar a l'auditori i escoltar música en viu ha estat més divertit que no escoltar-la i mirar-la a través d'una pantalla a classe. Només trobo un inconvenient. A la nostra edat ens aborreix vastant estar mirant com una orquestra toca. A part de fer l'explicació a partir d'un prezi i imatges, estaria bé que mentre l'orquestra toqués es pogués veure un video relacionat amb aquesta.
    Xènia Roselló.

    ResponElimina
  9. Crec que l'audició ha estat bastant bé. Els intèrprets ho han fet bé encara que les cançons s'han fet una mica pesades perquè eren llargues. Ha estat bé poder escoltar el que hem estudiat a classe i repassar-ho. Crec que ha sigut interessant ja que no és una activitat de les que fem normalment però també ha estat una mica avorrit. M'ha sorprès veure al Guifré tocant amb la banda.
    Judit Petanàs

    ResponElimina
  10. L'actuació ha estat be,ho han fet bastant bé, ben explicada però era pesada e sentit molta musica i m'ha avorrit un poquet però ens han explicat la historia de la musica que això a estat bé ha estat curta la actuació me pensava que era llarga però ho han representat molt bé i ho han interpretat i explicat molt bé però m'ha agradat a estat molt bé.
    Brian Roca 3r ESO A

    ResponElimina
  11. La meva opinió personal sobre l'actuació és: força bona, perquè és un estil de música que a mi m'agrada, ha tocat molt bé, i a més hi havia imatges, videos, i una persona explicant una història... Però el que no m'ha agradat perquè no o feien bé, és que cantaven fatal.
    Jo o trauria del espectacle, però el que més m'ha agradat és els petits solos que feien puntualment algunes persones.

    Maria Foix Franco 3r A

    ResponElimina
  12. No m'ha agradat molt perquè explicaven moltes coses que ja sabíem, al principi la musica era entretinguda però cap al final es feia ja molt lenta i pesada perquè les cançons no eren animades. M'ha agradat els vídeos que ens anaven posant a la pantalla eren entretinguts i la presentació del jazz. Però els musics ho han fet bastant bé.
    Alejandra Domenech 3r ESO A

    ResponElimina
  13. En general, m’ha agradat força. Tot i que no m’agradi gaire aquest estil de música m’ha agradat molt com ho han fet. Els músics han tocat molt bé i sense cap error. La presentació que han projectat era molt entenedora i estava molt ben resumida. També m’ha agradat que ja ho haguéssim estudiat abans, perquè d’aquesta manera, més o menys t’enteraves millor del que explicàvem i podies acabar de consolidar lo que ja havies après anteriorment.
    Arnau Ribot 3rA

    ResponElimina
  14. Jo crec que una experiència en viu per veure una orquestra tocant es un privilegi tot i que les cançons eren una mica massa llargues i es feien pesades. Per descomptat les presentacions del començament eren molt entretingudes sense comptar que ja les havíem vist a classe.
    Jo crec que ha estat una experiència mes però molt bé.
    Marc Gonzalez

    ResponElimina
  15. A mi m'ha semblat entretingut, però era més interesant la història que ens han explicat que la pròpia música, ja que ha sigut una mica monòton (amb excepcions). En general ha sigut una bona experiència per a que ens familiaritzem amb l'origen de la actual música adolescent.
    Dani Pérez

    ResponElimina
  16. La veritat és que no m'ha desagradat. Pensava que no m'agradaria però ho he trobat interessant. No escolto aquest tipus de música però, quan ha començat a sonar el worksong m'ha emocionat molt ja que ho feien molt bé i el video també era molt bonic.
    L'únic que no m'ha agrdat és el seroll que feia l'altra gent ja que no es podia escoltar molt bé.
    Guille Solans

    ResponElimina
  17. m'ha a gradat molt, però no es el tipus de música que acostumo a escoltar i al final m'he cansat ja que ho trobava tota l'estona molt repetitiu. Pensava que seria tot molt més animat però no... La majoria de l'orquestra era jove i això significava molt ja què d'aquí uns anys n'estic bén segur de que ho faràn fenomenal.
    Enhorabona

    Erick Lujan

    ResponElimina
  18. La meva opinió personal es que es podria millorar tot i que s'hi veu que han posat molt esforç. Però entre que obrien i tancaven les llum al final, molestava bastant.
    També que no m'agrada gaire la musica, i el gospel song, es un dels que m'agrada més d'aquests, la cançó que han cantat no es sentia gaire bé, molt fluix i es podrien moure una mica ja que es música molt animada. El director, ja es movia molt, molt bon director, m'ha agradat com ho han fet.
    Ja ha estat prou bé per canviar una mica la rutina.

    Paula Escuer

    ResponElimina
  19. Crec que ha set avorrit, degut a que la música i la trama principal de la representació ja l'haviem estudiat a classe. Un altre any s'hauria de fer la sortida avans de estudiar-ho.
    A part de que opino que el gospel (per exemple), no és una música que agradi als joves.
    Per la seva part el director es movia amb entusiasme i alegria. Gran actuació per la seva part.
    :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
    Aitor Marcos Pedrón Alonso

    ResponElimina
  20. A mi em va agradar força. La participació de l'orquestra municipal de Lleida, juntament amb gent de la nostra edat, penso que va servir perquè veiéssim que també hi ha gent a qui li agrada el Jazz i no que no son gent adulta. La història que projectaven, mostrava moltes de les coses que havíem ensenyat a classe, exactament i doncs suposo que això ho va fer més pesat. Els integrants de l'orquestra ho van fer molt bé i penso que es una bona idea per continuar fent al llarg dels anys, per a que els joves puguem valorar la musica.

    Anna Alcalde

    ResponElimina
  21. En general, l'actuació m'ha agradat bastant, tot i que no és l'estil de música que m'agrada. Ha estat bé que hàgim anat després d'haver-ho estudiat a classe, així ho vam entendre millor. Els vídeos també van fer que fos més entretingut i més fàcil d'entendre. Els músics ho van fer molt bé, i se notava que s'havien esforçat en fer-ho lo millor possible.

    Rubén Guijarro

    ResponElimina
  22. Yo creo que ha estado bastante bien, aunque no todos estaban muy atentos (soy uno de ellos)
    , alomejor porque la mayoria de cosas ya las sabiamos, y decidimos acerlo un poco mas divertido :D. Aunque los musicos y el director, hicieron un gran trabajo. Somos todos unos pendejos por no haber prestado mucha antención xD
    Juan Andrés Coloma 3rC

    ResponElimina
  23. Ha set una activitat divertida. Encara que sigués música que no ens agradés. Jo crec que als joves d'ara no ens interessa mol la musica de abans. Tots els que van participar ho van passar bé, però al del públic, hi havia gent que no prestava atenció. Va ser una activitat diferent, per passar el matí.
    Victor Aguayo

    ResponElimina
  24. Crec que està bé fer sortides d'aquest tipus per canviar una mica la rutina i perquè aprenem més coses escoltant-les en directe que a través d'una pantalla. No m'ha agradat gaire per l'estil de música però tot i així ho han fet bastant bé. Quan van dir que les veus eren molt importants no es van sentir gaire així que no ho vam poder apreciar.

    Andra Hoffman

    ResponElimina
  25. Jo opino que la obra va estar molt aborrida, menys en alguns moments dterminats on es feien servir alguns instruments com be ara el piano, que ere un dels instruments que mes resones. La obra va estar molt ben currada... pero com tothom sap que aquest tipus de música no agarada a la majoria de joves.
    Hamza Oubihi 3 Eso C

    ResponElimina
  26. La nostra opinió personal és que no ens ha agradat gaire, ja que ja ho vam estudiar a música, i per tant ens semblava avorrit. Vam estar bastant atentes, però el que passa es que no ens va emocionar la presentació, tot i que es veu que van fer un gran esforç.
    L'estil de música no es el que escoltem habitualment, però sempre es emocionant descobrir cosses noves sobre els estils passats.
    El que ens ha sobtat molt, es que quan anaven a cantar la cançó de "Oh happy day", els micròfons dels cantants, estaven tancats i van quedar bastant malament.
    Pensem que podrien haver aprofitat més el temps si ho haguessin executat d'una altra forma.


    Daria i Maria José

    ResponElimina
  27. Segons el nostre punt de vista, la banda municipal va interpretar molt bé totes les cançons. La veu en off i la guia del prezi va fer més amena i més fluïda l’explicació teòrica del jazz i la seva història, a més a més, la interactuació del director de la banda va aportar un toc informal i divertit.
    Tot i així, hi van haver alguns moments en els que es feia una mica pesat, ja que era gairebé el mateix que feia unes setmanes ens havien explicat a classe. I no van demanar la col•laboració de l’alumnat de tercer que estava present a la sala. Això va fer que el públic hagués d’estar tota l’estona assegut escoltant. Cosa que amb aquestes edats es molt complicat.
    Alba Terés i Maria Miret
    3r C

    ResponElimina
  28. La meva opinió personal es que es podria millorar tot i que s'hi veu que han posat molt esforç. Però entre que obrien i tancaven les llum al final, molestava bastant.
    També que no m'agrada gaire la musica, i el gospel song, es un dels que m'agrada més d'aquests, la cançó que han cantat no es sentia gaire bé, molt fluix i es podrien moure una mica ja que es música molt animada. El director, ja es movia molt, molt bon director, m'ha agradat com ho han fet.
    Ja ha estat prou bé per canviar una mica la rutina.

    ResponElimina
  29. La meva opinió sobre la visita a l’auditori es que trobo que va ser una sortida bastant interessant per sortir una mica de la rutina de classe i poder veure aquest estil de música d’una altra manera, tot i que tot el que vam veure ja ho havíem treballat. A mi personalment el que menys hem va agradar va ser quan el noi explicava la historia ja que va haver alguna part que es va fer una mica pesada. També penso que els integrants de l’orquestra es podien haver mogut una mica més com ho feia el director, tot i així se'ls pot agrair la seva participació perquè ho van fer força bé.

    Maria Jové

    ResponElimina
  30. M'ha agradat però penso que hi havia unes quantes coses a millorar. Quan cantaven no es sentia res i penso que si s'hagués sentit bé l'espectacle hagués estat molt millor. També que a cada moment apagaven i obrien les llums, i això molestava a la vista. Trobo que si milloren aquestes coses serà molt més entretingut.

    Laura Moset Estruch, 3er C

    ResponElimina
  31. Crec que ha set molt avorrit per que tot el que ens van explica ja o havíem estudiat a classe però en canvi els nois i noies o han fet molt be sobretot el Guifré de 3 ESO D. El prezi que van fer estava molt be i m'agrada molt com o han fet

    ResponElimina
  32. Jo crec que ha set força entretingut, tot i que la història del jazz ja la sabíem, ha estat bé que l'anessin projectant. Per la meva opinió faltava que les cançons fossin una mica més animades, ja que no és una música que escoltin els joves. Tot i això ho han fet molt bé.
    Paula Gasion

    ResponElimina
  33. Creiem que ha estat molt entretingut ja que tot i que la música de jazz no és la que més ens agrada hem pogut gaudir d'un estil diferent que no sentim molt sovint. Tot i haver-lo sentit ja a classe la música en directe sempre és millor. També volem comentar que per ser una sala plena d'adolescents hi ha hagut força silenci. Els músics ho han fet molt bé i les cantants també encara que no van encendre el micro...
    generalment ens ha agradat i hem passat una bona estona.
    Ariadna Rubí i Cristina Purroy

    ResponElimina
  34. Crec que l'audició de jazz que vam anar a veure va ser interessant. En alguns moments haurien d'haver interactuat amb el públic per tal de fer-ho més entretingut. Però en general va estar molt bé perquè ens va ajudar a refrescar conceptes que havíem fet mesos enrere i els músics van tocar molt bé.

    Adrià Duaigües

    ResponElimina
  35. Pensem que ha set molt avorrit ja que el que ens presentaven ho haviem fet a classe el únic que cal destacar és l'actuació del Guifré.
    Joan Eroles Joel Sanjuan

    ResponElimina
  36. Es va fer llarg, però els instruments solistes ho van fer realment bé. Personalment m'hauria agradat que no durés tant perquè crec que la majoria d'alumnes van estar la major part del temps avorrits. Els musics eren bons i ho van fer molt bé. Amb les dinàmiques i tota mena de floritures musicals ho van bordar.

    Marçal Font

    ResponElimina
  37. L'actuació no a estat del tot malament, però avegades es feia una mica aburrit. Però millor que anar a classe és. Lo que més hem va agradar eren les cantants
    Ian Escalona

    ResponElimina
  38. Crec que la sortida al auditori va estar bastant bé, ja que vam poder repassar tot el que havíem après fins ara i els músics de l'auditori ho van fer molt bé. Tot i així, les cançons que cantaven no es sentien gens i no vaig poder escoltar-ho. Encara que va estar bé em va semblar pesat, va estar avorrit.
    En general ha estat una bona sortida.

    Maria González

    ResponElimina
  39. La meva opinió es molt positiva ja que vaig trobar molt interessant l’actuació tot i que la majoria de coses que ens van explicar ja ens les havien explicat, però tot i això ens va servir per acabar d’entendre molt més la historia de la musica.
    Sobretot destacar l’actuació de tots els musics de l’orquestra de Lleida, ja que és nota que estava molt treballat.
    Mireia Batlle

    ResponElimina
  40. L'interpretació teatral ha estat bé. He trobat que era molt pesat tota l'estona l'escolta, hagués trobat millor que hagués hagut més videos, que sigués més visual. Es notava que el noi que tocava els plats era un professional. El que destaco és el primer vídeo dels esclaus negres i quan la pianista ha tocat ''The entertainer''. Les solistes no ho van fer del tot malament. El director es notava que ho feia molt be.
    Genís Díaz.

    ResponElimina
  41. Nosaltres creiem, que el concert va ser una mica avorrit, degut a que tot el que ens van explicar allí, ja ho sabíem, però ens va ajudar a complementar el que ens van explicar a classe. El que va estar millor del concert, va ser quan després de l’explicació tocaven alguna peça o alguna estona que ens posaven música. En definitiva se’ns va fer llarg però a estones divertit. Nosaltres proposaríem que en els pròxims concerts no hi hagués tanta explicació i ho intentessin fer menys pesat.
    Annabel Viles i Laura Santiago
    3 ESO B

    ResponElimina
  42. Ho van fer molt bé, va estar bé poder sortir de l'institut i anar a escoltar música en directe. S'ho van "currar" molt tant els músics, com el director, com la veu en off. Va haver algun problema amb els micròfons al gospel, però ho van fer molt bé!
    Andrea Sanchez

    ResponElimina
  43. Ens va semblar una mica repetitiu, ja que tot allò ja ho vam mirat a classe. Per altra banda també ens va semblar divertit, perquè sempre és millor veure una cosa en directe que no per un reproductor digital. El prezzi, ens va ajudar a entendre la relació entre les audicions.
    Ha estat una sortida entretinguda però per la nostra edat es una mica avorrida.
    Laura Vázquez i Cristina Roig
    3r B

    ResponElimina
  44. Aquesta sortida no m'ha agradat, ja que la musica jazz no m'interessa perquè no m'agrada ni hem fa entusiasme, tot i que el que hem vist ja ens ho han explicat a classe d'una manera bastant semblant. I al explicar-nos el mateix se m'ha fet pesat. Cal dir que ho han fet bastant bé, encara que s'han notat alguns errors, un d'ells ha sigut quan han tocat la cançó "OH HAPPY DAY", els cantants tenien els micros apagats i no es va sentir res, aquest entre d'altres,
    Ho he trobat molt avorrit,
    Janet Pérez

    ResponElimina
  45. Jo crec que la sortida a auditori va estar força bé. Ja que si no sabies gaire cosa sobre la historia i el origen del Jazz. En aquesta audició els musics que hi havia ho van fer força bé. A mi personalment em va sembla una mica avorrit, ja que hi havíem fet a classe.

    Ingrid Quintana

    ResponElimina
  46. La nostra opinió personal és que va ser una mica avorrit perquè algunes de les peces que vam poder sentir i la història que tenien darrere ja la coneixiem perquè les havíem conegut a classe. Tot i així, va estar bé perquè vam poder sortir de l'institut i escoltar música. També volem dir que els músics van estar bé, sobretot el nostre company Guifré.
    David Medina i Fernando Remón.

    ResponElimina