divendres, 27 de gener de 2017

Trobada pedagògica "Enric Granados"

Amb la col·laboració compartida del Museu de Lleida, l'Auditori Enric Granados i el Servei Educatiu del Segrià va tenir lloc ahir, dia 26 de gener de 2017, la Trobada pedagògica Enric Granados per tal de presentar la nova exposició temporal Granados, de París a Goya, els seus materials didàctics i la Gimcana/Ruta Granados.


La Trobada va començar amb una interessantíssima visita guiada per l'exposició a càrrec del seu comissari, el musicòleg Joaquim Rabasseda i va continuar després amb una xerrada-col·loqui moderada per Josep Giralt (director del Museu) amb el Lluís Herrera, autor de la guia didàctica, el qual també va explicar juntament amb el Miquel Sabaté, (responsable del Servei Educatiu del Museu) els tallers que podran fer els estudiants que la visitin.


Clica aquí per veure els Vídeos resum de la trobada.

Posteriorment, jo mateix vaig col·laborar en la part final presentant i donant unes pinzellades sobre la Gimcana i la propera Ruta Granados. Finalment, tots plegats vam fer una part de la Ruta Granados  (versió nocturna!) visitant la Casa Nadíua, el Monument, el Teatre Principal i la Diputació per acabar a l'Auditori a gaudir del fantàstic concert del duet Carlos & Sofia Piano amb la interpretació d'una versió de Goyescas a 4 mans (transcripció d'A.Espinosa). Per tant, una tarda-vespre molt completa!


Amb una gran assistència de mestres i professors (més d'una cinquantena!) podem dir que, a més de tots els actes de l'Any Granados, també comencem a disposar ja de material didàctic per tal que puguem treballar la música del genial compositor amb el nostre alumnat. També el Lluís ens van explicar que el Departament d'Esenyament està preparant algun tipus de mostra de materials sobre per a la propera tardor abans d'acabar el 150è aniversari de Granados. Esperem, doncs, que molts estudiants puguin visitar l'exposició, conèixer millor el personatge i gaudir de l'extraordinària música de Granados.

El dissabte dia 4 de febrer van fer la Gimcana durant la Setmana Cultural del Conservatori. Aquesta és la notícia que va sortir a LA VANGUARDIA DIGITAL!!

1 comentari: