dijous, 9 de març del 2017

Jazz a l'Auditori (2017)

Música de jazz és un espectacle didàctic que es va crear el 2014 fruit de la col·laboració entre la Banda Municipal a través del seu director l'Amadeu Urrea i jo mateix, Ramon Llanes, i el Lluís Herrera (INS Ronda). La idea era apropar aquesta música d'una manera amena a l'alumnat de secundària dins de les habituals audicions escolars que realitza la Banda cada curs.
Aquest any s'ha interpretat el dijous 9 de març (10 h i 11.30 h) i hi han assistit més de 1000 nois i noies d'ESO de diversos instituts de la ciutat. Nosaltres hi hem anat amb 3r d'ESO i, pels comentaris que ens han fet, sembla que els ha agradat força. El narrador ha tornat a ser el nostre exalumne Llubí Casas i... heu reconegut a la Mariona Albà de 2n de batxillerat al fagot?
 

 El material preparat és el següent:
 1. La guia didàctica que acompanya l'audició per tal que el professorat pugui treballar el tema del jazz abans i després del concert. (podeu trobar-la al web de la Regidoria d'Educació de La Paeria a l'apartat Guies didàctiques - Audicions)
 2. El guió de l'espectacle; és a dir, el text que dramatitza una veu en off i que és la columna vertebral del concert. Per aquesta ocasió, ens vam imaginar que era un músic de jazz, fill d'esclaus, que ens va explicant en primera persona la vida de la seva família i, per extensió, la cultura de la comunitat afroamericana. Vam intentar crear un text amè i amb alguns tocs d'humor per tal de mantenir l'atenció de l'alumnat, mentre es van explicant conceptes musicals (improvisació, esquema de pregunta-resposta, riff, big-band, roda de blues etc.) i històrics (l'esclavitud, la guerra de secessió, la màfia, el crac del 29 etc.)
 3. El repertori del concert. Nosaltres vam proposar un seguit de temes i l'Amadeu Urrea, en funció dels assaigs i del seu propi repertori, ha acabat d'escollir la música de l'audició. Es tracta que hi hagi una mostra diversa d'estils; des dels work songs fins el swing, passant pel gospel, el ragtime, la música de banda, el blues i l'estil New Orleans.
 4. I, finalment, una presentació multimèdia que es projecta a l'escenari per reforçar les explicacions del narrador i la música de la banda en format Prezi (cliqueu a l'enllaç o a la imatge):

COMENTARIS: tot l'alumnat de 3r que vulgueu podeu fer un comentari en aquesta notícia del blog de música per tal de donar la vostra opinió personal sobre l'activitat (recordeu de posar el vostre nom, cognoms, grup i SOBRETOT que cal escriure correctament). Si no teniu correu gmail, escriviu el comentari com a Anònim i poseu el vostre nom al final del text.

7 comentaris:

 1. La actuació va estar bastan bé per en alguns moments el so no s'escoltava be

  ResponElimina
 2. La actuació va estar be però el narrador a vegades es tallava i no es sentia els cantants quan cantaven.

  Jaume Ortega Puig

  ResponElimina
 3. Amí personalment m’ha agradat bastant la actuació. Excepte alguns petits problemes que hi va haver-hi; A la presentació de les diferents diapositives del prezzi que no se escoltava molt bé el que explicava i al moment en el que hi van cantar el gospel que no s’hi va escoltar gens.
  També penso que hagués estat millor si aquesta sortida s’hagués pogut fer abans de que nosaltres comencéssim el tema del “Jazz”.

  ResponElimina
 4. L'autor ha eliminat aquest comentari.

  ResponElimina
 5. L' actuació va estar bastant bé, poques vegades s' escoltava als cantants o al director ja que els músics tocaven massa fort. El prezzi que estaven ensenyant tampoc s' escoltava molt bé. Treien el tema del so va estar bastant bé, m' hauria agradat que aquesta sortida l' haguéssim fet abans d' haver-ho estudiat ha classe.

  ResponElimina
 6. molt fort i tapava a la veu dels cantants, etc. També penso que aquesta sortida la podriem haver fet abans de fer l'examen del "Jazz" ja que ens hauria ajudat bastant i ara sol ens serveix per repasar.
  Però en conclusió va ser divertit i entretingut

  Andrea Fernández.

  ResponElimina
 7. La sortida que vam fer va estar força bé, encara que hi havia petits errors, com què no es sentia gaire la veu del narrador, l'orquestra sonava molt fort i tapava a la veu dels cantants, etc. També penso que aquesta sortida la podriem haver fet abans de fer l'examen del "Jazz" ja que ens hauria ajudat bastant i ara sol ens serveix per repasar.
  Però en conclusió va ser divertit i entretingut.

  Andrea Fernández.

  ResponElimina