divendres, 24 de novembre del 2017

Blues al Montsuar!

Ahir dijous 23 de novembre vam tenir altre cop el luxe de gaudir del fantàstic espectacle didàctic "Una història del blues" a càrrec de tres grans músics que han vingut a tocar al nostre institut per a l'alumnat de 3r d'ESO:

Julio VALLEJO (Doctor Swinguez): narrador, veu i guitarres
Benoit POINSOT (La Vella Dixieland): saxo, piano, percussions i veu.
Oli ROCQUE (Big Mama): percussió, bateria i veu

La idea és fer un viatge musical per la història del blues, des dels work songs fins l'origen del rock, tot fent un repàs per aquells temes i autors imprescindibles com, per exemple, Robert Johnson "Sweet home Chicago", el gospel "When the Saints go marching in", Muddy Waters "Hoochie Coochie Man" o Chuck Berry "Johnny B.Goode" justament el que els nois i noies de 3r han treballat a classe aquestes darreres setmanes i com a preparació per a l’examen de la propera setmana. Amb aquesta activitat hem intentat ampliar la seva cultura musical, despertar la seva curiositat per aquest repertori desconegut per ells i, sobretot, a valorar la música en directe.


 
    L'alumnat de 3r i el nostre tècnic de so, l'Isaac Ramírez. Molt bé!



Gràcies Julio, Benoit i Oli per la vostra predisposició!


COMENTARIStot l'alumnat de 3r heu de fer un comentari en aquesta notícia del bloc de música per tal de donar la vostra opinió personal sobre l'activitat (recordeu de posar el vostre nom, cognoms, grup i SOBRETOT QUE CAL ESCRIURE CORRECTAMENT). Si no teniu correu gmail, escriviu el comentari com a Anònim i poseu el vostre nom al final del text.

En aquest vídeo us podeu fer una mica d'idea d'aquest espectacle:



34 comentaris:

  1. Em va agradar molt, penso que es una bona manera de resumir i explicar la história de la música anterior al rock, espero que els altres companys haiguin disfrutat tant com jo aquest petit concert, i gràcies per preparar-nos aquesta activitat.

    Laura López Hernàndez 3r ESO C

    ResponElimina
  2. Trobo que va ser un concert que ens va anar molt be per poder repassar, ja que ens van explicar la música anterior al jazz d'una manera mes divertida. Personalment hem va agradar molt. Moltes graçies per haver vingut.

    Damià Tolsà 3r ESO C

    ResponElimina
  3. M'ho vaig passar molt bé i, personalment, crec que va ser una molt bona manera d'entendre millor i escoltar en directe tot el que hem estat estudiant durant aquestes setmanes. Gràcies al grup per haver vingut!

    Júlia Izquierdo 3r ESO C

    ResponElimina
  4. Trobo que va ser una experiancia molt bona i un bon metode per repassar i posar en pràctica el que habiem fet fins ara a la classe de música. Tambe em va agradar molt poder fer de tecnic de so i llums per aquests grans músics.M'ho vaig passar molt be.

    Isaac Ramírez 3r ESO C

    ResponElimina
  5. Em va agradar molt el concert. Va ser una experiencia molt enriquidora. M'ho vaig passar molt bé i hem va ajudar a repassar d'una manera més divertida i dinàmica tota la historia de la música moderna fins arriba al Rock and Roll. Trobo que es sentia molt be, el técnic de so va fer una bona feina. També dono les gracies als músics per haver vingut al nostre institut, i crec que van tocar fenmenal.

    Marc Blasi Bernat 3r ESO C

    ResponElimina
  6. Aquesta activitat em va agradar molt. A part de que vam repassar la història del blues, vam poder escoltar noves versions de cançons com Sweet home Chicago o Johnny B. Goode. Una bona experiència que tornaria a repetir sense dubte!!

    Alba Martín Font 3r ESO B

    ResponElimina
  7. Em va agradar molt i m'ho vaig passar molt bé. Trobo que em va anar molt be per repassar i entendre millor tot el que em fet durant el trimestre.

    Núria Pellicer Estruga 3r ESO B

    ResponElimina
  8. Hem va agradar més del que pensava, no és música la qual escolti habitualment, però de tant en quant no va malament canviar d'aires. Tant de bó l'any que bé puguin tornar a vindre els músics i explicar-nos més enllà del rock and roll...
    Amb tot això vull dir que va estar molt bé, i espero que als altres companys els hi hagi agradat tant com a mi. Bona manera d'explicar, més dinàmica i expressiva.

    Alba Cruz 3r D

    ResponElimina
  9. Em va agradar molt, ja que, es una bona manera de explicar la història del blues. Em va ajudar a repassar el que havien fet tots aquests dies. Moltes gracies per haver fet l'esforç de vindre al nostre institut.

    Joan Lozano Jovè 3r ESO D

    ResponElimina
  10. Personalment penso que va ser experiència molt positiva i molt satisfactòria, ja que les cançons eren molt complicades i les van saber cantar molt bé. Ademés, els petits tocs d'humor van fer que sigui tot més amé i més divertit.



    Eric Ortiz 3r ESO D

    ResponElimina
  11. Pensava que no m'agradaria peró si que em va agrada va ser tornar a repassa la història de la Música Moderna peró més animat.Gràcies.

    Larisa Muresan 3r ESO C

    ResponElimina
  12. Aquest concert em va agradar molt ja que ens explicava la història del blues d'una manera molt més alegre, participadora, activa i que a més ha estat un experiència molt enriquidora. Moltes gràcies per haver fet l'esforç de venir al nostre institut i haver-nos fet gaudir tan d'aquest concert.

    Sílvia Garcia 3r Eso A

    ResponElimina
  13. Vaig trobar molt bé la idea de fer una actuació com la que es va fer ja que ens va ajudar a tots a entendre més el blues.Tot i que penso que potser no hagués calgut tanta explicació teòrica, em va agradar molt com van tocar totes les cançons i va ser molt divertit.

    Carla Miguel 3rESO b

    ResponElimina
  14. L'espectacle em va semblar realment interessant, i penso que em va acabar d'ajudar a aprendre del tot la teoria que havíem estudiat a classe, i també de gaudir de bona música en directe. Moltes gràcies per haver vingut, i m'agradaria que l'any que ve tornessiu, per així donar l'oportunitat al curs inferior de disfrutar tant com nosaltres.

    Paula Cantí 3er ESO A

    ResponElimina
  15. Ho vaig trobar una molt bona manera per aprendre més sobre la història de la música, més dinàmica, més divertida i diferent al que fem tots els dies. A més, poder disfrutar de la música en directe és una experiència increïble.
    Gràcies per haver-nos fet gaudir de la vostra música!
    Laia Lacasa 3r ESO A

    ResponElimina
  16. Va ser una passada, em vaig divertí molt i vaig entendre molt millor l'història d'aquesta música. El grup era fantàstic i explicaven molt bé cada tipus de música, També em va agradar la interacció amb el públic.
    Gràcies a tots per fer-nos gaudir!!
    Ayman Cherrad 3 ESO A

    ResponElimina
  17. El concer em va agradar molt, els músics van estar super be i van explicar la historia de la música resumida pero molt entenedora. Em va agradar molt que per cada estil que explicaven feien una petita demostració, a part de que la feien divertida i bona. Van estar molt be les petites explicacions que feien d’alguns instruments. Tots vam gaudir d’aquest concert moltissim. Tot gràcies als músics i sobretot al Ramón Llanes que ens va donar l’oportunitat de gaudir del concert.


    Aleix Calderón Jové 3r ESO D

    ResponElimina
  18. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  19. Pensava que seria avorrit, però m'ho vaig passar molt bé, l'actuació que van fer va ser esplèndida. L'únic que m'esperava que fes el pas de l'ànec.

    Maria Gonzalez Ribes 3r ESO D

    ResponElimina
  20. Em va encantar el concert, penso que la bona musica en directe es la millor manera d’apendre-la, a mi com a minim no se’m olvidara aquest concert, em va agradar molt i els tres ho van fer molt be!

    ResponElimina
  21. Personalment em va ajudar força a repassar per a l'examen, especialment el tema de les audicions. A més m'ho vaig passar molt bé perquè ens feien participar en l'espectacle picant de mans i cantant. Vaig gaudir molt escoltant-los!

    Andrea Chávarri 3r ESO C

    ResponElimina
  22. L'espectacle de l'altre dia va estar molt emocionant. Penso que va ser una oportunitat per repassar i acabar d'entendre tot el que hem treballat a l'aula. Tot i que la majoria de gent vam estar esperant el pas de l'ànec, va estar molt divertrit i entretingut. Gràcies per haver vingut i fer-nos gaudir amb la vostra música en directe!

    Laura Ortiz, 3rD

    ResponElimina
  23. Va ser un espectacle de deu! Van aconseguir fe-ho tant interessant com divertit. El ritme et convidava a aplaudir de mans fent-ho encara més entretingut. Em va ajudar a repassar les audicions i, aprendre´m millor el temari. Personalment, l'instrument que més em va agradar va ser el piano però, reconec que el bateria ho va fer escel3lent. Estic seguríssima que els de 3r de l'any que ve tornaran a passar-s'ho tan bé com nosaltres!
    Carla Mias 3r ESO C

    ResponElimina
  24. Em va agradar molt el concert de blues hi habia instruments que no coneixia i no sabia com era el seu so. Em va ajudar a saguer una mica la historia y les seves veus semblaven que eren d'aquella epoca i era molt entretingut. La música que feien era molt chula i espero que els altres cursos tambè escoltin aquesta música.

    ResponElimina
  25. Penso que aquest concert va ser una bona manera de gaudir de música que no escoltem habitualment, i que potser tenim una mica "oblidada". També va ser una bona oportunitat per acabar de complementar i repassar la feina de classe, especialment les audicions. L'única cosa que em va faltar va ser una mica més de jazz (swing, be bop...). Tot i això, va ser un conert molt divertit i educatiu.

    Noa Redondo, 3r ESO B

    ResponElimina
  26. Al concert d'en Julio, Benoit i Oli, em va sorprendre per la seva qualitat d'interpretació. Van saber arribar a tot el públic. A mi personalment em van fer gaudir molt. A més també em va servir per conèixer millor la história del Jazz i
    el Blues.

    ResponElimina
  27. Va ser un concert entretingut, no recordava com era la música en directe. Potser aqauestes cançons no les escoltaria a casa amb el mòbil, però en directe van sonar molt bé. Ens va ajudar a recordaer el que haviem après a classe, diguessim que a estudiar però de manera amena. Ho van fer molt bé, i s'agraeix que els francesos
    fessin l'esforç de parlar en català! JOSEP BARÓ

    ResponElimina
  28. Va ser un concert molt entretingut , dono les gracies als musics per portar-nos una musica nova que no hauria pensat mai que l'escoltaria amb directe ,també em va agradar molt el tracte dels musics quan ens explicaven i ens feien diferents demostracions espero que vinguin mes anys recomano a tots aquesta experiència

    ResponElimina
  29. Va estar molt be, va ser molt entretingut, els musics van ser molt profesionals i simpatics.
    Jo crec van representar molt be la història de blues i el jazz, fins i tot em va ajudar a l'hora de fer l'examen.
    Podeu vindre sempre que volgueu!!!

    Mario Jimenez//3r ESO B

    ResponElimina
  30. A mi personalment no em va agradar gaire ja que aquest tipus de música no m'agrada. Per dir aixo no vuy dir que el concert no estigués be. El concert era prou entretingut i era una altra manera de explicar.

    UNAI JIMÉNEZ LARIOS 3R ESO B

    ResponElimina
  31. El conçert va ser entretingut i divertit, pero a mi personalt ment no m'agrada aquest estil de musica. Pero els musics van ser molt simpatics i me vaig riure molt.

    Nayla Cano 3r ESO B

    ResponElimina
  32. Jo ho vaig trobar molt interessant, a part de que va ajudar molt a repassar per l'examen, va servir per veure-ho de veritat més o menys com es tocava abans i no tant estudiar-ho i aprendre-ho.

    ResponElimina
  33. La veritat és que em va agradar molt el concert, és una molt bona manera d'aclarir conceptes sobre la música i alguns dels seus estils, almenys a mi em va servir molt.
    Moltes gràcies als músics que van venir des de Barcelona i felicitats perquè van tocar genial!

    Maria Muñoz 3er ESO D

    ResponElimina