dijous, 18 de gener del 2018

Anem renovant el timbre pedagògic

Passats quatre mesos de la implementació del nou Timbre musical ja podem dir que tant el professorat com l'alumnat en fem una valoració molt positiva. El fet que totes les melodies durin el mateix (dos minuts) fa que els canvis siguin més esglaonats. Recordeu que un dels objectius era precisament fer més agradables els desplaçaments pels passadissos. Les classes es poden acabar amb més tranquil·litat (el timbre durava 8 segons!) i es gaudeix per uns moments d'una selecció musical de qualitat en la qual enguany hi participa més directament l'alumnat. A l'octubre, a més a més, vam revisar el sistema de megafonia musical del centre (millorable... però correcte) i vam substituir un dels altaveus del pati per tal que la música s'escolti millor des de tots els racons.


 


Una de les primeres activitats que vam fer a l'assignatura de música de 3r i 4t d'ESO va ser que tots els nois i noies preparessin 1 o 2 cançons per tenir repertori suficient per a tot el curs donat que la música es canvia setmanalment!  Ells i elles, a més a més, han après a utilitzar un editor d'àudio i jo, durant la setmana, vaig elaborant el repertori per a la propera a partir de les cançons que m'han proposat i penjat al moodle. Per completar-ho -i compensar-ho- hi vaig afegint melodies que considero de cultura musical bàsica (com, per exemple, una mica de clàssica, jazz, bandes sonores o cançons importants de pop &rock).

El resultat és una original, variada, divertida i pensem que educativa selecció musical que podeu consultar setmanalment al twitter:  https://twitter.com/rllanesbordes

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada