dijous, 8 de març del 2018

Càsting: 100 anys de musicals i visita a La Llotja

Avui, dijous dia 8 de març de 2018, hem anat a l'Auditori Enric Granados a veure l'espectacle Càsting a càrrec de la Banda Municipal dirigida per Amadeu Urrea. Es tracta d'un concert pedagògic sobre la història del teatre i el cinema musical estrenat fa dos anys i que avui s'ha repetit per segona vegada. Una veu en off (el Llubí Casas, antic alumne del centre!) ens anava explicant les característiques i la història del gènere, mentre la banda i una veu solista (la Montse Seró, quina veu!) ens han interpretat alguns dels fragments musicals més importants de la història del gènere; tot sobre una idea, textos i guia didàctica de Ramon Llanes i Lluís Herrera.

L'espectacle està acompanyat per aquesta PRESENTACIÓ MULTIMÈDIA que es projectava a l'escenari. També, tot el professorat podia treballar abans i/o després de l'audició el tema del musical a partir d'una GUIA DIDÀCTICA que es pot trobar al web de la Regidoria d'Educació de Lleida.





A més de tot 3r d'ESO ens hem emportat també l'alumnat de l'optativa de música de 4t (els que no han fet vaga...), autèntics experts/es en aquest estil musical ja que l'hem estat treballant durant les darreres classes. Per complementar el tema i la sortida, després del concert hem anat al Teatre de La Llotja a una visita guiada per les seves instal·lacions. En Joan Sogas tècnic de manteniment, ens ha ensenyat llocs que normalment no es veuen com, per exemple, els camerins, els decorats, la sala de control, les llotges particulars, la sala de premsa, els diversos magatzems i sales...
Gràcies Joan per la teva amabilitat. Realment interessant!


5 comentaris:

  1. Ahir vam anar a veure Casting, a mi personalment em va agradar molt. Va durar menys d'una hora pero em va passar volant. Era molt entretingut i fins i tot divertit, sentir la música en directe és impresionant. Després vam anar a la Llotja a veure tot el que no es veu quan vas a veure una obra de teatre. Vam passar pels passadisos i per les sales amagades... També em va encantar ja que ens van explicar molt bé curiositats sobre la Llotja. Espero tornar-hi alguna vegada.

    -Marina Aubets

    ResponElimina
  2. L'excursió d'aïr va ser una excursió xulíssima.
    A l'auditori ja quan van començar a tocar la banda ja se'm posava la pell de gallina i quan sortia la noia a cantar encara més eren les parts que m'agradaven més la seva veu per a mi és impressionants encara que les dues últimes cançons que va cantar eren una mica altes per a ella.
    L'excursió de la llotja des de fa molt temps tenia ganes de visitar per dintre de manera com si treballava allà, el que més em va agradar va ser estar amunt de l'escenari i observar tots aquells seients imposava una mica, el noi que ens va ensenyar tot era molt amable i enrotllat.

    Maria Rico
    4t ESO B

    ResponElimina
  3. 1-Auditori: Em va semblar bé, la noia cantaba molt bé i els músics tocaben molt bé, encara que es va fer curt.

    2-La Llotja: Em va sorprendre l'edifici y el manteniment que necessita diáriament.

    -Joel Guardia

    ResponElimina
  4. 1- La primera visita va ser a l'auditori, que la funció tractava dels musicals (els 100 anys). Va ser una funció que em va agradar molt, ja que era molt original també em va agradar la veu de la solista que va sortir a catantar (vozaron).
    És una sortida que també recomanaria però solen ser mes freqüents que una visita a la llotja.
    2- Sortida a la llotja super divertida, jo pensava que seria molt bàsica i aburida però el guia Joan era super enrotllat i divertit, va ser una sortida super divertida que recomanaria segur.
    JUDITH

    ResponElimina
  5. Auditori:
    Va ser un concert i una banda molt bona, vaig disffrutar, la cantant cridava molt al cantar.

    Lotja:
    Va ser una visita guiada molt entretenidora, s'hem va passar molt rapid,el Joan, va ser divertit i ens va explicar molt be les instalacions.

    ResponElimina