dijous, 13 de febrer de 2020

Tallers d'instruments del món a 1r d'ESO

Avui dijous 13 de febrer ens ha visitat per cinquè any consecutiu el Jordi Parés, genial artista de la companyia gironina d'espectacles didàctics Khan Cartrö, per tal de fer aquesta vegada uns concerts d'aula sobre instruments del món a tot 1r d'ESO (i també a l'alumnat de l'optativa de 4t abans de començar la unitat didàctica sobre les músiques del món).

A les 9 h el matí ha començat el grup de 1r D i, fins les 14.30 h,  han anat passant la resta de grups (DBCEA) a l'aula de visual i plàstica (gràcies al J.Gort). A cada sessió el Jordi Parés en ha ensenyat i tocat instruments d'Oceania, d'Àsia (xinesos, hindús, tibetans, vietnamites...), d'Europa (mediterranis, centreeuropeus, de països nòrdics, de Catalunya...), d'Àfrica i Amèrica. La llista és impressionant: didgeridoo, cargol de mar, brunzidor, sipsi, xeremies, chalumeaux, magrouna, clarinet, launedas, ney àrab, tilinkó, fujara, ocarina, hulusi, bansuri hindú i xiulet de nas (vent), sitar hindú, baglama turc, bouzouki grec i llaut àrab (cordes), pandero del mar, udú, derbukha, bols i campanes, serra musical, arpa de boca i kalimba (percussió) i molts més!!!

Els nois i noies de 1r d'ESO s'ho han passat molt bé i han aprés que TOTES les cultures del món tenen la seva música i els seus instruments!!

1D

1B

1C

1E

1A

El Jordi no només és un gran músic, sinó també una persona molt propera i divertida que sap connectar amb l'alumnat! Gràcies i fins la propera!

COMENTARIS: com ens agrada proposar, tot l'alumnat de 1r podeu fer un comentari al final d'aquesta notícia del bloc de música per tal de donar la vostra opinió personal sobre l'activitat (ho farem a classe i recordeu de posar el vostre nom, cognoms, grup i SOBRETOT que cal escriure correctament). Si no teniu correu gmail, escriviu el comentari com a Anònim i poseu el vostre nom al final del text.

8 comentaris:

 1. M'ha agradat molt escoltar els diferents instruments de cada país.


  Soukaina

  ResponElimina
 2. Em va agradar molt el taller perquè no sabia que hi havien tants instruments de tants països,tambè el Jordi va ser molt divertit i sabie paralar en moltes llengües diferents i complicades,pero va ser una pena perquè no anavem ve de temps


  Owen Gomez

  ResponElimina
 3. A mi m'ha encantat el taller, l'he vist molt divertit i els instruments m'han agradat molt. Llastima que no hem pogut tocar els instruments.

  ResponElimina
 4. A mi em va encanter el taller una pena que no vam puguer acabar per culpa del temps.

  Jordi Alvarez 1rD

  ResponElimina
 5. A estat un taller molt divertit en el qual hem vaig riure un munt i e conegut nous instruments, llàstima que sol vam tindre 1 hora perquè m'ho vaig passar molt be.


  Erika Vizcaya 1rD

  ResponElimina
 6. Molt xulo pero am i me avesi m'agradat tocar algun instruments

  ResponElimina
 7. Em va agradar molt veure i escoltar els instruments d'altres paisos, el Jordi va ser molt graciós.
  Espero que torni haver un altre taller semblant.


  Franc Contreras

  ResponElimina
 8. Em va pareixi un concert molt entretingut,vaig aprendre molt sobre els instruments i la cultura.
  Lucia Cotonat

  ResponElimina