dissabte, 21 de setembre del 2013

Torna el timbre pedagògic !

Analitzats els resultats de les enquestes de satisfacció contestades per l'alumnat a finals del curs passat, sabeu quin fou l'aspecte més valorat?... doncs, va ser la substitució del timbre per música per indicar els canvis de classe!

Fa un any vam endegar aquest projecte amb la col·laboració de molta gent (la Irene amb la idea original, el Cisco a la part tècnica, el departament de música en el repertori, al qual s'hi va afegir més professorat i alumnat etc...) amb dos objectius molt clars:

  1. Fer més agradables, tranquils i relaxants els canvis de classe i els desplaçaments per l'institut
  2. i, de pas, donar-li un contingut pedagògic amb una acurada i variada tria del repertori musical.
Enguany volem acabar de posar fil a l'agulla al tema i, per això, estem revisant i ampliant el nostre fons musical. Recordeu que cada dia sona un gènere o un estil o un/a autor/a diferent, amb 9 melodies diàries -de durades diferents- que fan un total de 45 temes cada setmana!

Per exemple, en aquest inici de curs estem escoltant la següent música:

-dilluns: una selecció de cançons (no molt conegudes, ja que tenim un altre dia preparat amb els temes més populars) de The Beatles
-dimarts: música instrumental barroca (Bach, Vivaldi, Haendel...). Procurarem que sempre hi hagi música clàssica els dimarts
-dimecres: pop català actual  (Els amics de les arts, Blaumut, Manel, Damià Olivella, Roger Mas...)
-dijous: monogràfic Bob Dylan (Blowin'in the wind, Like a rolling stone...)
-divendres: riffs de blues (B.B.King, Eric Clapton, Muddy Waters...)

Per a les properes setmanes ja tenim més música preparada: bandes sonores,  jazz, Rolling Stones, Mozart, música del Brasil, soul, musicals, pop etc.

No cal dir que estem oberts a tots els vostres suggeriments i, si voleu participar-hi, poseu-vos en contacte amb el prof. Ramon Llanes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada