dimecres, 18 de juny del 2014

Premi de la Universitat de Vic al TdR sobre El garrotín de l'Arnau Costes!

El dimarts dia 17 de juny vaig tenir el plaer d'acompanyar l'Arnau Costes i els seus pares (gràcies Sefa i Toni per l'ajuda i la col·laboració) al 16è lliurament dels premis als millors treballs de recerca de batxillerat que convoca la Universitat de Vic. Es tracta d'un dels premis més antics i prestigiosos en el seu gènere dels que fan les universitats catalanes, amb un creixement constant al llarg d'aquests anys, fins al punt que enguany se n'havien presentat més de 250 malgrat que només es deixa participar dos alumnes per institut! 
Això sol ja indica el nivell dels treballs presentats a les diverses categories. L'estudi sobre El garrotín va resultar premiat juntament amb 9 treballs més en la categoria Eumo que és la que aplega els de temàtica artística.

L'acte -molt digne i ben organitzat- es va celebrar a l'Aula Magna de la Universitat de Vic (edifici Torre dels Frares) amb la presència del seu rector, els patrocinadors i conduït pel president del tribunal (Enric Casulleras), el qual va fer un resum molt complet dels treballs, acompanyat per un toc d'humor al final de cada lliurament, cosa que va fer molt amena la sessió. Concretament sobre el treball de l'Arnau va dir:

"(...) és una manifestació artística no contemplada per la cultura oficial. L'autor n'ha buscat els antecedents, les formes, les obres i els intèrprets però amb una intenció que va més enllà de la merament artística. Es tractava de reivindicar una música; el garrotín i una cultura; la gitana (...) Una música per "xalar" i que també és una manera de viure. 
Un cant al respecte i a la cordialitat entre la tradició paia i gitana"


Ja vaig explicar en una entrada anterior (quan l'Arnau va exposar el seu estudi) que es tractava d'un magnífic treball i ja el vam valorar amb la màxima qualificació. A més a més, recentment també va obtenir el premi Carme Hernández al millor treball de l’Àmbit de les Ciències Socials que dóna internament el nostre institut.

  






Aquest és un premi una mica especial per a mi perquè ja va resultar premiada la Laura Fontanals l'any 2006 amb el treball La guitarra, clàssica amiga de sis cordes i ens ha fet molta il·lusió que novament es reconegui una recerca de l'àmbit artístic, tant castigat per les administracions educatives.

La meva relació amb l'Arnau (al marge de les classes de música de 1r i 3r d'ESO) es va intensificar quan, finalment, va decidir participar en el grup musical a 3r. El seu talent i predisposició van ajudar-me a preparar diversos festivals, actes de centre, secundàries rock etc... i, per això, ha estat un plaer poder-te ajudar una mica en aquesta recerca.
Enhorabona de nou i que tinguis molta sort!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada