divendres, 4 de març del 2016

Enric Granados (1916-2016) - Un músic universal

El 24 de març de 2016 farà 100 anys que va morir Enric Granados...

Amb el company Lluís Herrera i gràcies al patrocini de la Regidoria de Cultura de La Paeria (dins els actes organitzats i entre els materials editats de l’Any Granados), ens fa molta il·lusió presentar-vos l'exposició Enric Granados, un músic universal  la qual, juntament amb les dedicades al guitarrista Emili Pujol i al pianista Ricard Viñes, ve a cloure la trilogia dedicada als músics lleidatans més destacats. 
 
http://agora.xtec.cat/se-segria/intranet/index.php?module=pagines&type=user&func=display&pageid=51


L’exposició consta d'11 plafons -més una portada- dedicats a diversos aspectes de la trajectòria i obra del compositor lleidatà: Els inicis; Amb Viñes a París; Una carrera consolidada; El tràgic final, La música per a piano; Goyescas, Granados compositor; Granados pedagog; Granados i Lleida; Lleida i Granados i La influència de Granados

L'exposició es pot demanar al CRP d'El Segrià i està pensada per ser exposada als centres educatius. Es complementa amb diversos materials didàctics: 

1. Un qüestionari amb preguntes la resposta de les quals cal buscar en els mateixos plafons i que pretén que l’alumnat es fixi en les explicacions que s’hi fan.

2. Una cacera del tresor amb activitats destinades a què l’alumnat faci de manera autònoma i en grups la descoberta del personatge:
 
http://caceratresorenricgranados.weebly.com/


 3. Una llista de reproducció amb un recull de les obres més importants de Granados:




4) I un qüestionari auditiu amb l'eina Educaplay:

http://www.educaplay.com/es/recursoseducativos/2011641/enric_granados___audicions.htm


Ramon Llanes Bordes

*               *               *

Avui, 5 de març, hem presentat l'exposició a la III Jornada de música celebrada a la UdL, organitzada pel Seminari de Música (amb l'Héctor Baena i la Montserrat Raïmat al davant) amb suport del CRP del Segrià i l'ICE que ha estat tot un èxit!!!
Esperem que aquesta exposició i el material didàctic que la complementa ajudin a què els infants i adolescents de la nostra ciutat coneguin una mica més aquest personatge extraordinari.



Ramon Llanes i Lluís Herrera



 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada