dilluns, 27 de juny del 2022

Article final i moooltes gràcies a tothom!!! (2011-2022)

Hola a tothom!!!

Després de pensar-ho molt i amb prop de 350 articles publicats, he decidit posar punt i final a aquest blog La música al Montsuar, un espai que va néixer un llunyà dia de Santa Cecília de 2011 amb tres objectius que, humilment, crec que s’han aconseguit:
-difondre les activitats musicals de l'institut a tota la comunitat educativa
-complementar els cursos de música de l'entorn Moodle del centre
-i obrir un espai de reflexió a l'entorn del fet musical en general (notícies interessants, enllaços, material didàctic i sobretot compartir recursos propis)
Jo he aprés molt dels blogs educatius, molt més que de tots els cursos i cursets que he fet. Vull donar les gràcies a tots/es els companys i companyes docents anònims d’arreu que m’han ensenyat, explicat i compartit tota mena d’experiències d’aula i recursos didàctics a través dels seus blogs. Ha estat un gran estímul per a mi! El professorat de música, a voltes solitari cadascú al seu centre, hem trobat a la xarxa una veritable comunitat virtual que crec que ens ha enriquit i millorat com a docents. Voldria destacar especialment a la María Jesús Camino @mariajesusmusic per la seva imaginació, generositat i capacitat de treball en la creació de material didàctic, ¡gracias!

Durant molt temps, els blogs educatius han estat la punta de llança de l’activitat educativa però els darrers anys les diverses xarxes socials han anant ocupant aquest espai. Un fet imparable que, al meu entendre, ha comportat una simplificació i superficialització de la difusió d'activitats/recursos/propostes educatives i a la qual s’hi han sumat també els mateixos centres educatius... Entenc que les xarxes són eines potents i necessàries actualment però crec que quatre imatges i textos minúsculs no poden generar una reflexió tan profunda a nivell pedagògic com sí que ho feien els webs i blogs educatius.

Aquesta decisió no implica, ans al contrari, perdre la il·lusió i deixar de fer tot el que estem fent des de l’àrea de música del Montsuar. Es tracta d’un procés de revisió i neteja del material que tinc per Internet que comporta també el tancament d’altres webs paral·leles al blog (webs de flauta, de recursos propis, wix diversos, repositoris, activitats desfassades etc.) amb l’objectiu d’actualitzar i simplificar el material didàctic propi.

La preparació de recursos didàctics és per a mi un dels aspectes més apassionants de la feina com a docent i només espero haver aportat el meu granet de sorra amb les diverses activitats que he anat penjant en aquest blog al llarge dels anys. Encara que hi ha bons llibres de text jo mai n’he utilitzat cap perquè sempre he pensat que arribaria a connectar més i millor amb el meu alumnat amb una proposta pedagògica més personal i no estandaritzada. Sempre he cregut que només amb allò que has preparat tu mateix i que, per tant, domines i coneixes a la perfecció -encara que doni molta més feina- es pot desenvolupar plenament la nostra vocació pedagògica.

En fi! Tot són etapes i sempre cal mirar endavant. Gràcies, moltes, moltes gràcies a tothom que d’alguna manera m’ha inspirat durant aquesta aventura.

Bon estiu a tothom!!! Ens retrobem al setembre amb energies renovades!!! 
Ens veiem ara només a Twitter @rllanesbordes o a les xarxes de l’INS Manuel de Montsuar (Twitter i Instagram)

Ramon Llanes Bordes

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada